2024. április 26. - Ervin

Olvasni menő

Második alkalommal szervezi meg Magyarországon február 14-én a Magyar Gyermekirodalmi Intézet és a Csodaceruza magazin iskolák, könyvtárak, önkormányzatok és különböző szervezetek összefogásával a Nemzetközi könyvajándék napot az olvasás népszerűsítésére.
2014. február 12. szerda 06:35 - HírExtra
A világ több országában zajló Adj egy könyvet elnevezésű felhívás célja, hogy minél több gyerek kapjon ajándékba használt vagy új könyvet - írta a Magyar Gyermekirodalmi Intézet az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szervezet felhívásához számos iskola és könyvtár kapcsolódott. Az adonyi Közösségi és Kulturális Központ és Könyvtár könyvgyűjtést kezdeményezett Adony testvérvárosa, Szilágycseh diákjai részére, ezenkívül könyvcsereberét, felolvasást, irodalmi játékot is szerveznek az iskolásoknak.

Szentendrén a felső tagozatos gyerekek "könyves" farsangi jelmezbe öltöznek, a perbáli Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskolában könyvszépségversenyt és könyvbörzét, illetve játékos olvasási versenyt szerveznek. Budapest 12. kerületében az óvodásokhoz juttatnak el irodalmi kiadványokat, a 11. kerület pedig a Kelet kávézóban várja egész nap könyvcsereberére az érdeklődőket.

A Pagony Kiadó nemrég alakult ifjúsági kiadója, a Tilos az Á Könyvek a kamaszok körében sikeres köteteket helyez el fővárosi általános iskolák, gimnáziumok környékén, kerítéseken, lépcsőkön vagy akár a bejáratoknál.

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet könyvgyűjtést is indított, amelynek eredményeképpen több mint 1000 kiadvány gyűlt össze határon túli magyar gyermekek számára.

A programhoz több író csatlakozott: Bosnyák Viktória ifjúsági író Facebook-oldalán várja játékra rajongóit, Tasnádi István drámaíró pedig Miskolcra látogat, ahol az Időfutár című könyvet mutatja be olvasóinak könyvajándékok kíséretében.

Az esemény nemzetközi plakátját Máray Mariann illusztrátor készítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását