2024. május 2. - Zsigmond

Bajnai Gordon támogatja Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét

Elfogadta Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét az Együtt-PM – jelentette be Bajnai Gordon a szervezet társelnöke, a Mesterházy Attilával tartott közös sajtótájékoztatóján kedden.
2014. január 8. szerda 16:19 - HírExtra
Közös listán, közös miniszterelnök-jelölttel indul az MSZP és az Együtt-PM a 2014-es országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelölt személyét az MSZP választmánya és kongresszusa teheti hivatalossá. Így előreláthatólag Mesterházy Attila lehet az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje és Orbán Viktor kihívója.

Mesterházy Attila és Bajnai Gordon világossá tette, megszületett a demokratikus oldal összefogása a Fidesz-kormány leváltására. Az MSZP – Együtt-PM azonnali tárgyalásokat kezd a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval. Mindkét pártelnök megerősítette, szeretnék, ha a közös lista a DK részvételével jönne létre.

Mesterházy Attila emlékeztetett, a DK részéről többször elhangzott, hogy közös lista és közös miniszterelnök-jelölt kell: „ezt az igényt a mi megállapodásunk kielégíti.”

Bajnai Gordon kijelentette, nem pártegyesülésről van szó, mindenki megőrzi identitását. „A közös lista a sokféle gondolkodású, és kormányváltásra készülő szavazó közös célját szimbolizálja” – tette hozzá.

Mesterházy Attila hangsúlyozta, az ország társadalmi, gazdasági és demokratikus válságára ez a szövetség kínál megoldást. „Győzelmünkkel igazságosabb, biztonságosabb lés jobb életet nyújthatunk a magyar emberek számára. Ez a kormány rombol, mi pedig építeni fogunk.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását