2022. július 4. - Ulrik

Nem megy az ipar

Októberében az előzetes adatok alapján az ipari termelés 1,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
2012. december 7. péntek 10:30 - HírExtra
A munkanaphatástól megtisztított index 3,8 százalékos csökkenést mutat.

A termelés az év első tíz hónapjában 0,9 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index októberben 3,8 százalékkal visszaesett.

Havi összevetésben a 2,7 százalékos augusztusi és a 0,6 százalékos szeptemberi növekedés után jelentős csökkenést mutat az index.

Éves összehasonlításban az 1,7 százalékos októberi csökkenés kisebb a szeptemberi 3,8 százalékosnál, amely a legmélyebb visszaesés volt 2009. novembere óta. 2011 októberében 3,4 százalékkal nőtt az ipari termelés volumene az egy évvel korábbihoz képest, 2011 szeptemberében pedig 3,2 százalékos volt a növekedés.

Az idei tíz hónap alatt ötödször mutatott csökkenést az éves összevetésű index. Ez év márciusában 1,4, áprilisban 3,0, augusztusban 0,5, szeptemberben pedig 3,8 százalékkal gyengült az ipar teljesítménye.

Az októberi adat az ipari kibocsátás évkezdettől mért visszaesését is növelte, az első nyolc havi adat 0,3 százalékos, az első kilenc havi 0,8 százalékos csökkenést mutatott, ez nőtt októberben 0,9 százalékra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását