2024. május 20. - Bernát, Felícia

Javaslatok a kormánynak

Vezessen be a kormány ösztöndíjrendszert a szakmunkástanulóknak és biztosítson díjmentességet a munkavállalóknak a munkaügyi perekben - javasolta Filló Pál, az MSZP országos munkás és érdekképviseleti tagozatának elnöke a tagozat szombati budapesti érteke
2008. május 24. szombat 14:13 - Hírextra
A szocialista politikus szerint szükség lenne arra is, hogy a munkások erkölcsi megbecsülését visszaállítsák. Példaként említette, hogy az elmúlt években munkások alig kerültek a kitüntetettek közé.

Megfogalmazása szerint tanulni kell a hibáikból és vissza kell állítani az évente egyszeri kedvezményes utazási lehetőséget a munkavállalóknak.

A szakmunkástanulók ösztöndíjrendszerével kapcsolatban kitért arra, hogy ezt már a következő tanévtől el kellene indítani, teljesítményarányosan a hiányszakmákban.

Filló Pál beszélt arról is, hogy az elmúlt két évben kevés lehetőségük volt az igazi baloldali politizálásra, mert fontos, de nehéz döntéseket kellett meghozni.

A következő időszak legfontosabb feladatának a munkahelyteremtést nevezte. Véleménye szerint erre a célra kell átcsoportosítani minden eszközt, de nem úgy, hogy leállítják a nagyberuházásokat, köztük például az autópálya-építést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását