2024. május 5. - Györgyi

Schiffer: ott leszünk minden kistérségben

A Lehet Más a Politika (LMP) úgy szeretne a 2014-es választáson elindulni, hogy minden kistérségben jelen van.
2012. április 25. szerda 13:08 - HírExtra
Schiffer András, a párt országgyűlési képviselője szerdai dunaújvárosi sajtótájékoztatóján azt mondta, a szervezeti célok megvalósítása mellett a zöld fordulat programját is be kívánják mutatni, a program válaszokat ad a költségvetés tervezése, a munkahelyteremtés, valamint az adórendszer vonatkozásában.

Úgy fogalmazott, "alternatívát kívánunk mutatni a narancsuralmi rendszerrel szemben". A politikus úgy vélte, a ciklus közepe a párt szempontjából az építkezésről szól: lehetőség tapasztalatszerzésre, az LMP megerősödésére. "Nem az a kérdés 2014-ben, hogy benn tudunk-e maradni a parlamentben, hanem hogy megnyerjük-e a választást" – tette hozzá. Az ellenzéki képviselő tavaly szeptemberben kezdte országjárását. Szerdán Fejér megyét látogatja végig, Dunaújváros mellett Baracsra, Csórra, Mórra, Felcsútra, Bicskére, Kishantosra, Mezőfalvára és Székesfehérvárra megy.

Az LMP Fejér megyei szervezete tavaly feloszlott. Az MTI kérdésére Schiffer András elmondta, az újjászervezés elkezdődött, reményei szerint "a korábbiaknál erősebb szervezetünk lesz a megyében". Kiemelte, megyei szervezetet csak kongresszus tud feloszlatni és az is fogja hivatalosan megalakítani, várhatóan a nyáron.

Dunaújvárosban időközi önkormányzati választás lesz május 13-án, az LMP jelöltje Czinkon Zoltán. Schiffer András hangsúlyozta, helyi szinten is azon dolgoznak, hogy a közösségi területeket megőrizzék a jövő nemzedékeinek. Olyan önkormányzati beruházásokat szeretnének minden városban, amelyek szolgálják a fenntarthatóságot és lehetőséget teremtenek a tartósan munkanélküli embereknek a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. Emellett le kívánják leplezni az elmúlt húsz év politikai elitjének üzelmeit - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását