2024. április 20. - Tivadar

Elkezdődött a fürdők felújítása

Megkezdődött a Rudas és a Lukács gyógyfürdők felújítása, a munkák várhatóan október végén fejeződnek be - tájékoztatta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. pénteken az MTI-t.
2012. április 6. péntek 14:13 - HírExtra
A BGYH tavaly írt ki pályázatot a fürdők rekonstrukciójára, amelynek során megszépül az épületek homlokzata, új szolgáltatásokat alakítanak ki és gazdaságosabbá válik az üzemeltetés.
A Rudasban egyebek mellett új fűtési és szellőztetési rendszert, új vizesblokkot és büfét alakítanak ki, valamint korszerűsítik a világítást.

A BGYH tájékoztatása szerint a műemléki rekonstrukció költsége csaknem 493 millió forint, ebből 393 millió uniós támogatás.

A Lukácsban is megújul a fürdő több részlege, valamint új szolgáltatásokat, büfét, kávézót alakítanak ki. Felújítják a régi öltözőket és befejezik a napozóteraszt is.

A beruházás költsége 1,3 milliárd forint, ebből egymilliárd az uniós támogatás.

A felújítás alatt a fürdők üzemelnek. A vendégeket a BGYH honlapján folyamatosan tájékoztatják a felújítási munkák állásáról, illetve arról, hogy mikor, melyik részleget zárják le időszakosan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását