2020. augusztus 15. - Mária

Legendás birkózó volt

Egykori budapesti lakóhelye, a XIII. kerületi Tahi utca 58. számú ház falán avatták fel csütörtökön a néhai kiváló birkózó, edző, sportvezető Matura Mihály emléktábláját.
2012. április 5. csütörtök 12:20 - HírExtra
Az ünnepélyes keretek között rendezett eseményen a versenyzőként kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes (1925, 1926), olimpiai hatodik (1924) Maturát - aki a csepeli edzősködés után a magyar szövetség (MBSZ) vezetője és a nemzetközi szövetség (FILA) elnökségi tagja is volt - Szekeres István, az MBSZ elnökségi tagja, sajtófőnöke méltatta, kiemelve, hogy a népszerű Miska bácsi a legjobban a gyerekversenyeken érezte magát. Számos, későbbi kiválóságot már a legelső versenyeiken felfedezett a magyar birkózósport javára.

A Matura Mihály családtagjainak és tisztelőinek jelenlétében lezajlott emléktábla-avatáson ott volt Tóth József, a kerület polgármestere, Varga János olimpiai-, világ- és Európa bajnok birkózó, Gáspár Tamás világbajnok, az MBSZ főtitkára, és számos korábbi élversenyző.

A szép számú érdeklődő előtt megtartott összejövetel csúcspontját az emléktábla leleplezése jelentette. Ezt követően a helyi önkormányzat, az MBSZ, a Magyar Olimpiai Akadémia és a családtagok is elhelyezték az emléktábla alá koszorúikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását