2024. április 26. - Ervin

A Jobbik felfüggesztené a 4-es metró építését

A Jobbik szerint fel kell függeszteni a 4-es metró idei munkálatait, és az erre szánt 48 milliárd forintot a BKV finanszírozására kell fordítani.
2012. február 25. szombat 15:02 - HírExtra
Losonczy Pál, a Jobbik budapesti frakciójának vezetője szombaton a Keleti pályaudvar előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a költségvetésben találtak még annyi forrást, hogy kifizethetők legyenek a BKV idén lejáró hitelei, amelyek összesen 66 milliárd forintot tesznek ki.

Szilágyi György, a Jobbik budapesti elnöke kijelentette, nem a 4-es metró leállítását szeretnék, hanem arra akarják felhasználni ezt az egy évet, hogy egy vizsgálóbizottság tárja fel, a beruházás 535 milliárd forintját szabályosan használják-e fel. Arra a kérdésre, hogy ezzel nem veszélyeztetik-e a 2015-ös befejezést és az uniós támogatást, Szilágyi György azt mondta, különböző szabálytalanságok miatt az unió korábban már jelezte, lehet, hogy csak a 180 milliárdos támogatás felét fizetik ki, a kohéziós alap kifizetéseinek esetleges zárolása pedig tovább csökkentheti ezt az összeget.

A Jobbik a héten nyújtott be javaslatot fővárosnak, ebben a BKV finanszírozására tettek javaslatot. Eszerint nyolc projektet felfüggesztenének fel, így a Budapest szíve programot és a 4-es metró építését is, és a projekteket átütemeznék. Szilágyi György azt mondta, egyeztettek Tarlós Istvánnal, és a főpolgármester szerint megfontolandók a javaslatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását