2024. május 5. - Györgyi

Ötvenmilliós tartozás a médiában

Harmincnégy volt munkatársnak és szolgáltatónak összesen ötvenmillióval tartozik a Független Hírügynökség (FH), miután a tulajdonos végelszámolást kezdeményezett - írta hétfői számában a Magyar Nemzet, amely szerint a bíróság első fokon kimondta, hogy jogellenesen mondtak fel a dolgozóknak.
2012. január 9. hétfő 12:41 - HírExtra
A lap emlékeztetett: 2010 végén került a hírügynökség a Braun and Partners Média Kft. tulajdonába, de pár hónappal később, 2011 májusában a cégvezetés bejelentette, hogy a piacról nem tudják finanszírozni magukat, ezért megszüntetik a tevékenységüket, és mivel a kassza üres, végelszámolást kezdeményeznek.

A Magyar Nemzet szerint a hírügynökség munkatársainak így nem is fizették ki sem májusi bérüket - csak a felét utalták át a nyár végén -, sem a felmondási időszakra vonatkozó juttatásokat, sem a végkielégítéseket. Közülük többen bírósághoz fordultak, az elsőfokú ítélet szerint jogellenesen mondtak fel nekik.

Mivel a végelszámolás szerint "a cég vagyona a hitelezők követeléseinek fedezetére nem elegendő", a végelszámoló felszámolást kezdeményezett. A lap szerint ha az eljárás sikerrel jár, az FH volt munkatársait a bérgarancia-alapból fizetik ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását