2024. május 3. - Tímea, Irma

Jobb a reggeli szerelmeskedés? (+18!)

Felejtsd el a reggeli rosszkedvet, dobd fel a napodat egy ébredés utáni gyors menttel! Garantáltan jól fogod érezni magad és még egészséges is!
2012. január 2. hétfő 14:21 - HírExtra
Régi tapasztalat, hogy a férfiak reggelente fickósabbak, a hölgyek valamiért mégis az esti együttléteket részesítik előnyben. Pedig jobb lenne, hogy ők is az ösztöneikre hallgatnának. Egy amerikai kutatás szerint ugyanis rendkívül sok előnye van a reggeli szexnek.

Az alvás során nem csak kipihenjük az előző nap fáradalmait, amíg mi lazítunk, szervezetünk aktívan dolgozik. Ennek eredménye pedig nem tűnik el egyik pillanatról a másikra. Reggel 7 és 9 óra között a nemi hormonok (férfiaknál a tesztoszteron, nőknél az ösztrogén) szintje akár a normál érték negyedével is magasabb lehet. Ráadásul a szex során felszabaduló oxitocin felelős a szerelemérzetért, így azok a párok, akik élnek a reggeli pásztoróra lehetőségével, egész nap egymásról fognak ábrándozni. Ehhez jön még az együttlét, de főleg az orgazmus alatt robbanó endorfin-bomba, ami garantálja az egész napos jókedvet.

Azonban más előnyei is vannak, ha sutba vágjuk régi szokásainkat. Egy-egy fárasztó nap után sokszor nehezen vesszük rá magunkat a szeretkezésre, az izmainkban felgyülemlett stressz pedig nem könnyíti meg partnerünk helyzetét. Reggel azonban feszültségtől mentesen kezdhetünk neki a dolognak, és még nagy előkészület sem szükséges, hiszen nem kell a vetkőzéssel bajlódni. Egy gyors fogmosás és máris kezdődhet a móka.

A praktikus dolgokon kívül azonban a reggeli szex kifejezetten egészséges is. Erősíti az immunrendszert, mert olyan antitestek szabadulnak fel az együttlét közben, melyek védik a szervezetet a fertőzésektől. Az sem mellékes szempont, hogy a hajnali kocogást kiválthatjuk egy gyors és vad menettel, amely során valamennyi izmunkat megmozgatjuk és még kalóriát is égetünk. Ezt tudván ki választaná a futást szex helyett? A jól megérdemelt munka után pedig nyugodtan ehetünk egy zsemlével többet reggelinél.
Forrás: blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

TheFallen
2012. január 3. 17:07
Nekem bármikor kiváló.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását