2024. április 27. - Zita

Fél százalékos kamatemelés?

Fél százalékpontos kamatemelést valószínűsít a legnagyobb eséllyel a londoni elemzői közösség az MNB monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtt, de egyes citybeli jóslatok drasztikusabb, 2,00 százalékpontig terjedő egyszeri szigorítást sem zárnak ki, jóllehet nem ez az alapeseti előrejelzés.
2011. november 28. hétfő 15:50 - HírExtra
A Goldman Sachs (GS) bankcsoport londoni felzárkózó piaci elemzői hétfői előrejelzésükben közölték, hogy 0,50 százalékpontos kamatemelést tartanak a legvalószínűbbnek a magyar jegybank keddi kamatdöntő értekezletén. A GS prognózisa szerint az MNB ezután 0,25-0,50 százalékpontos lépésekben összesen 2,00 százalékpontos emelést hajt végre 2012 első negyedévének végére, vagyis addigra a ház londoni elemzői 8,00 százalékos MNB-alapkamatot várnak.

A Goldman Sachs közgazdászai kisebb esélyűnek nevezték azt a lehetőséget, hogy a Monetáris Tanács egy vagy két lépésben végrehajtja a cég által valószínűsített 2,00 százalékpontos emelést. A ház szerint ezzel a jegybank azt az egyértelmű üzenetet küldené a piacnak, hogy "vészhelyzetinek" tartja a jelenlegi környezetet.

A JP Morgan bankcsoport londoni elemzői 0,50 százalékpontos kamatemelést várnak a keddi MNB-ülésre, és azt valószínűsítik, hogy a Monetáris Tanács jelezni fogja készségét a további emelésekre szükség esetén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását