2024. április 20. - Tivadar

Overdose nem utazhat

Bár meghívták Overdose-t, a magyar csodaló mégsem vehet részt Hongkongban a Távol-Kelet legnagyobb sprintfutamán.
2011. november 22. kedd 12:09 - HírExtra
A pannoniaoverdose.hu keddi beszámolója szerint ennek egy helyi rendelkezés az oka. A hongkongi versenyszervező 26 nappal a futam előtt közölte, hogy az ottani Mezőgazdasági, Halászati és Természetvédelmi Hivatal egy 1992-es lóinfluenza-járvány miatt csak azon lovak beutazását engedélyezi, amelyek 15 meghatározott országban töltötték az elmúlt 60 napot, és ezek között Magyarország nem szerepel.

"Még szeptember elején, tehát úgy 100 nappal a versenyt megelőzően vettük fel a kapcsolatot a hongkongi futam szervezőivel, ezt az információt ők viszont csupán 26 nappal a futam előtt közölték. Pedig különösebb akadálya nem lett volna, hogy Overdose-t szeptember végén vagy október elején kivigyék, mondjuk Németországba" - olvasható a honlapon.

Figyelembe véve, hogy Overdose idén mindössze négy versenyen állt rajthoz, a ló stábja már a meghívást önmagában nagy eredménynek értékelte, mivel a legfeljebb 14 lovat felvonultató mezőnybe 92 - köztük 15 Group I-es versenyen nyerő - telivér szeretett volna bekerülni.

Overdose november 13-án Rómában győzött Group III-as versenyen. Előtte a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, mellyel veszélybe került karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, a Royal Ascoton azonban újfent bizonyította egyedülálló tehetségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását