2024. április 25. - Márk

A magyar-kínai megállapodások közzétételére kötelezték a kormányt

Az LMP frakcióvezetője keresetének részben helyt adva a Fővárosi Bíróság kedden a június 25-én, a kormány képviselője által aláírt egyes kétoldalú - magyar-kínai - megállapodások közlésére kötelezte a kabinetet és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot első fokon.
2011. október 4. kedd 12:22 - HírExtra
Schiffer András közérdekű adatok kiadására hivatkozva indított pert a Magyar Köztársaság kormánya elsőrendű, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium másodrendű alperesek ellen. A felperes arra kérte a bíróságot, kötelezze az alpereseket arra, hogy közérdekű adatokként adja át a június 25-én, a kormány képviselője által aláírt magyar-kínai megállapodások szövegét.

A kereset szerint a felperes korábban arra kérte a miniszterelnököt, hogy teljes terjedelemben adja ki a tizenkét kétoldalú megállapodást. A nemzeti fejlesztési miniszter válaszában közölte, hogy a kért megállapodások közül hat nem áll az alperesek rendelkezésére, míg a másik hat államközi megállapodás esetében "betekintési" lehetőséget biztosított.

A felperes szerint a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény nem ismeri a "betekintés" jogintézményét és az alpereseknek nem volt jogalapjuk arra, hogy megtagadják az adatközlést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását