2024. május 6. - Ivett, Frida

Reformokról beszél a kínai kormányfő

Öt területen érzi szükségét a kínai politikai rendszer reformjának Ven Csia-pao (Wen Jia-bao) kínai miniszterelnök - derült ki egy kérdésre adott válaszából a Világgazdasági Fórumnak az északkelet-kínai Talien (Dalian) városában tartott tanácskozásán szerdán.
2011. szeptember 14. szerda 15:57 - HírExtra
Az országot a törvények alapján kell igazgatni, elő kell segíteni a társadalmi méltányosságot és igazságosságot, meg kell védeni a bírói igazságszolgáltatást, biztosítani kell az emberek demokratikus jogait, és küzdeni kell a korrupció ellen - sorolta fel Ven a politikai reform elvégzendő feladatait.

"Az öt feladatból a legfontosabbak és a leginkább kihívást jelentők: a demokrácia kiterjesztése, a társadalmi méltányosság és igazságosság előmozdítása, valamint a korrupció elleni harc" - szögezte le a kormányfő, hozzátéve, hogy ezek megvalósításával a hátrányos helyzetben lévő társadalmi csoportok segítséghez jutnak, az emberek biztonságban érzik majd magukat, és bizalommal tekintenek az ország jövője felé.

Ven Csia-pao mindezt Klaus Schwabnak, a Világgazdasági Fórum elnökének kérdésére válaszolva fejtette ki - áll a Hszinhua hírügynökség beszámolójában.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását