2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Esztergomban

Négy órás, személyeskedő vitát követően, csütörtök este fél tizenegy után kezdtek hozzá a közel harminc napirendi pont közül az első ügy megtárgyalásához az esztergomi képviselőtestület ülésén.
2011. augusztus 5. péntek 08:53 - HírExtra
A vita során a Fidesz képviselői az adósságrendezési eljárás szükségességét kérték számon Tétényi Éva független polgármestertől, aki különböző szakértői és számvevőszéki anyagokkal támasztotta alá, hogy az előző városvezetés 26 milliárd forintos adósságot halmozott fel és már korábban is azért vettek fel hitelt, hogy az adósságrendezési eljárást elkerüljék.

A képviselők elfogadták, hogy a Vaszary Kolos Kórházba december végéig önkormányzati biztost rendelnek ki, mert az intézmény tartozása meghaladja a 150 millió forintot és személyi feltételek hiánya miatt szünetelteti az onkológiai rehabilitációs osztály működését.

Második napirendként a válságköltségvetés módosításáról kellett volna szavazni a képviselőknek, majd másfél órás vita után Meggyes Tamás, előző polgármester közölte, hogy amíg Tétényi Éva a polgármester, addig nem szól többet hozzá.

A képviselők Steindl Balázs frakcióvezető módosító javaslatát szavazták meg, mely a kormányhivatal által jelzett törvénytelenségeket szüntette meg és 18 millió forintot a jegyző hatáskörébe utaltak, szakértői feladatok díjazására.

Tétényi Éva polgármester leszögezte, hogy nem változott az az állapot, hogy egy forintot sem fordítanak zöldterületekre, játszóterekre és kátyúzásra.

A testület további napirendjén több törvényességi észrevétel megtárgyalása szerepelt, zárt ülésen döntöttek a volt jegyző, Csomor Sándor jogviszonyával kapcsolatos elszámolásról, és több önkormányzati tulajdonú társaság gazdasági tisztségviselőiről.

Ismert, hogy az elmúlt hónapokban Esztergomban patthelyzet alakult ki a képviselőtestület kétharmadát adó Fidesz frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester között, mivel Tétényi Éva 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, Meggyes Tamás vezette önkormányzattól és ezért adósságrendezési eljárást kért a város ellen.

A Fidesz már az első képviselő-testületi ülésen közölte, hogy fél évig nem hajlandó alpolgármestert jelölni, majd az adósságrendezési eljárást törvénytelennek ítélve nem működik együtt a polgármesterrel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását