2024. május 2. - Zsigmond

Szili szerint új időszámítást fog hozni az SZDSz kilépése a koalícióból

Szili Katalin szerint május 1-je után új, a társadalom által is elvárt politikai kultúra szerint működhet az Országgyűlés, ami új időszámítást hozhat a politikai életben. A házelnök szerint, ha az SZDSZ kilép a koalícióból, több és intenzívebb egyeztetésr
2008. április 24. csütörtök 15:29 - Hírextra
Szili Katalin újságíróknak erről annak kapcsán beszélt, hogy ezen a héten minden frakcióvezetővel egyeztet a kisebbségi kormányzással járó, várható parlamenti változásokról.

Az eddigi egyeztetések tapasztalatait összegezve a házelnök azt mondta: "nincs ma a parlamentben olyan frakció, amelynek az lenne az érdeke, hogy az Országgyűlés munkáját ne támogassa".
A házelnök úgy látja, minden képviselőcsoport nyitott arra, hogy széleskörű és intenzív egyeztetéseket folytassanak május 1-e után az indítványokról. A házelnök megfogalmazása szerint minden formális és informális lehetőséget meg kell ragadni az egyeztetésre.

Kérdésre válaszolva azt mondta: nagy horderejű, vagy kétharmados törvények elfogadását is lehetségesnek tartja.

Azokra a sajtóhírekre reagálva, miszerint jelenleg alig van mit tárgyalnia az Országgyűlésnek,közölte: nem az indítványok, vagy a törvényjavaslatok mennyiségén lehet lemérni, hogy jól dolgozik-e a parlament. Lehet akár ezer javaslat is, ha nem tudunk vele megbirkózni, de lehet, hogy csak nyolcat fogadunk el, amelyek viszont minőségi változást indítanak el - tette hozzá.

Szili Katalin tájékoztatása szerint a kormány ezen a héten nyolc törvényjavaslatot nyújt be, amelyből háromnak a sürgős tárgyalását kéri.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását