2024. április 19. - Emma

Közel 900 országgyűlési határozatot helyeztek hatályon kívül

Összesen 871, az eljárásokat akadályozó, avítt országgyűlési határozat hatályon kívül helyezését hagyta jóvá szerdai ülésén a kabinet - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
2011. július 14. csütörtök 06:31 - HírExtra
Kovács Zoltán elmondta: a közigazgatási apparátus a 2010 májusa előtti parlamenti határozatokat vizsgálta át, és 871 olyan határozatnak a hatályon kívül helyezését kezdeményezte, amely a hétköznapokban a különböző eljárásokban mind a mai napig gátolta a hatékony működést. A 871-ből 171 határozat még 1990 előtti, van közöttük egészen 1958-ig visszanyúló avítt, értelmetlen rendelkezés is - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, az egyszerű állam azt jelenti, hogy a felesleges jogszabályokat ki kell iktatni, ezért a kormány- és a miniszteri határozatokat is át fogják tekinteni.

Kovács Zoltán tájékoztatása szerint a kormányülésen elfogadták a nemzeti energiastratégiáról szóló határozat javaslat tervezetét is, amellyel a parlament ősszel foglalkozik majd. A stratégia egy olyan szakpolitikai keretrendszer lesz, amely összehangolja a környezeti fenntarthatóságot, illetve a gazdasági fejlődés szempontjait - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának LMP-s elnöke, Jávor Benedek szerdán azt mondta, a kormányülésen az energiastratégiáról és annak részeként a paksi atomerőmű azonnali bővítésének megkezdéséről is döntenek, a kormányzati kommunikációs államtitkár azt mondta: Pakssal kapcsolatban konkrét döntés nem született, és nem is születhet, mert bármilyen, a paksi erőművet érintő döntés nem a kormány, hanem a parlament hatáskörébe tartozik.

A kabinet tanácskozásán mindemellett téma volt a nyugdíjrendszer átalakítása, amellyel összefüggésben döntés nem született, a kormány nyár végéig biztosan tárgyalja majd a témát, a 2012. január 1-jétől bevezetendő új szisztéma kereteit jelentő javaslatok pedig ősszel kerülnek a Ház elé - közölte. Hozzátette, a kormányülésen döntés született arról, hogy különböző pályázati projektek indulnak hátrányos helyzetű munkavállalók képzésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását