2024. május 2. - Zsigmond

Változások az egészségügyben

Változik a jogviszony-ellenőrzési és a rehabilitációs díjazás, valamint a háziorvosi ügyelet kiegészítő díjazása - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn, a kormányszóvivői tájékoztatón. A kormányrendelet módosítása nyomán az ellátók a pluszdí
2008. december 1. hétfő 14:40 - Hírextra
A fogorvosi ellátásról szólva a tárcavezető elmondta: ha a fogorvos rezidenst alkalmaz, a rendelési időtartam finanszírozását ötven százalékkal kiegészítik, de csak két rezidens foglalkoztatására lesz lehetőség.

Székely Tamás beszámolt arról is, hogy megkezdődtek a szerződéskötések a pályázatokon nyertes kistérségi járóbeteg-szakellátókkal. A tizenhat nyertes közül kilenccel már megkötötték a szerződéseket, azonban vannak olyan intézmények, amelyek esetében különböző dokumentumok még hiányoznak, ám azok pótlása után velük is szerződést köthet az OEP. A 75 milliárd forintos Pólus programban decemberben eredményt hirdetnek.

A HospInvest által kibocsátott vényekkel kapcsolatban Székely Tamás elmondta: a folyamatos betegellátás érdekében a szerződéskötés napjától a szolgáltató úgynevezett biankó vényeket állít ki. Ezek abban különböznek a normál vényektől, hogy látható rajtuk a szolgáltató neve, azonosítója, telefonszáma, és szerepelnie kell a vényt kitöltő orvos bélyegzőjének.

Hozzátette: bizonyos időnek el kell telnie addig, mire névre szóló vényeket tudnak adni a doktoroknak, november 19-én kétszáz orvos azonban már megkapta a receptjeit.

Szintén kérdés kapcsán a tárcavezető elmondta, hogy a szülésért nem lehet részleges térítési díjat kérni. Kiemelte: a minisztérium felkérte az Egészségbiztosítási Felügyeletet, vizsgálódjon a kérdésben. Mint mondta, a törvény nevesíti, hogy melyek azok a szolgáltatások, amelyekért részleges térítési díjat lehet kérni, azonban a szülés és a terhesgondozás nem tartozik ebbe a körbe.

A Veszprém megyei kórházban a szüléseknél lapértesülések szerint százezer forintot kérnek az orvosválasztásért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását