2024. február 24. - Mátyás

A katasztrófavédelem felkészült a havazásra

Felkészülten várja a katasztrófavédelem és a fővárosi közterület-fenntartó a meteorológusok által e hétre előre jelzett, nagyobb mennyiségű havat.
2009. december 14. hétfő 12:35 - HírExtra
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő délelőttig nem kapott több bejelentést az átlagosnál - közölte Szentes György szóvivő az MTI-vel. Hozzátette, hogy az ősz végén minden egységet felkészítettek.

Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy november 15-én felkészítették járműveiket a téli munkákra, több mint száz gép van készültségben. Hangsúlyozta: a lakosság együttműködése is fontos, a nyári gumikat a járműveken télire kell cserélni, a járdaszakaszokat pedig havazás esetén az ingatlan tulajdonosának vagy kezelőjének kell letakarítania.

Az Útinform tájékoztatása szerint jelenleg Pest megye északi részén és Komárom-Esztergom megyében szállingózik a hó. A főúthálózat hómentes, de a tisztító és fagyásgátló anyagok miatt Esztergom környékén nedves, síkos szakaszokra kell számítani. A mellékutakon Fertőszentmiklós környékén havas, Csorna és Sárvár térségében letaposott havas a burkolat, a Bakonyban néhol jeges útszakasz is előfordul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn hószállingózás fordulhat elő, majd délután délnyugaton, nyugaton havazás kezdődik. Kedden eleinte főként délen, majd késő délutántól már másutt is valószínű havazás. Jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 40 százalékán várható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását