2022. július 2. - Ottó

Beköltöznek a devecseri károsultak

Kolontár után Devecserben is megkezdték a beköltözést új otthonaikba a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa károsultjai, a lakóparkban pénteken tizenegy családnak adják át házuk kulcsait - tájékoztatta az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka az MTI-t.
2011. július 8. péntek 12:07 - HírExtra
Muhoray Árpád közlése szerint a devecseri lakóparkban épült 87 ház műszaki átadása befejeződött, a kivitelezők a héten kijavították az esetleges hibákat. Az átadás több ütemben zajlik, az utolsó épületet augusztus 4-én vehetik birtokba a tulajdonosok. A település határában felépült új városrészen a parkosításra és a zöldterületek kialakítására is nagy gondot fordítottak a kivitelezők - tette hozzá a tábornok.

A parancsnok elmondta, hogy a Veszprém megyére kihirdetett veszélyhelyzet megszűntével is folytatódott a munka az ajkai térségben; Devecserben a vörösiszappal elöntött, bontásra ítélt házak kilencven százalékát elbontották, a külterületekről összegyűjtött szennyező anyagot a teherautók folyamatosan szállítják a timföldgyár területén kijelölt lerakókhoz, a Devecser és Kolontár közötti területet talajjavító réteggel vonták be.

Muhoray Árpád tájékoztatása szerint az önkormányzat kárrendezési munkacsoportja végzi a nem lakóépületekben keletkezett károk enyhítését célzó támogatási szerződések megkötését, még tart a helyreállítandó és bontandó vállalkozási ingatlanok értékbecslése.

Devecserben pénteken avatják fel az új rendőrőrs épületét.

A Mal Zrt. Ajka melletti egyik iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. Egymillió köbméternyi vörösiszap ömlött ki, az áradás három települést - Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely - öntött el. A katasztrófa következtében tízen meghaltak, több mint százhúszan megsérültek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását