2022. január 28. - Károly, Karola

Könyvben vall a boldogságról a színész

Óda a boldogsághoz címmel jelent meg a hollywoodi filmsztár, Keanu Reeves első irodalmi próbálkozása.
2011. június 22. szerda 17:54 - HírExtra
A 46 esztendős sztár a boldogság-költeményt egy barátjával, Janey Bergmannal eltöltött este hatására írta, amelynek során "csodálatosan szomorú, önsajnálattal telt dalokat hallgattak" - idézte a BBC online kiadása Alexandra Grantet, aki a vékony kötet művészi illusztrációit készítette.
Az ódát Bergman adta át Grantnek, aki hat hónapot töltött a verssorok grafikai megjelenítésével. A kész munkát pedig ajándékként juttatta el Reevesnek.

Mint a filmsztár elmondta: lenyűgözte a munka és úgy érezte, ha neki ennyire tetszik, akkor másokat is érdekelhet. Így érlelődött meg a kiadás gondolata.

Az utóbbi években személyes tragédiái miatt búskomornak elkönyvelt Reeves hangsúlyozta, hogy a költeményt nem önmagáról írta és az sem volt célja, hogy ezzel "lazítsa" a magányos farkas imázsát a médiában.

Csak abban az értelemben személyes, hogy az iróniára való hajlamomat tükrözi - mondta Reeves. Nem vesz "forró bánatfürdőt a kétségbeesés szobában", nincs "sajnálat samponja" és "fájdalom szappana", sem "önutálat arckrémje" - utalt az óda soraira.

A kis kötetet - amelyet limitált, mindössze négyezer példányos kiadásban jelentettek meg - a színész felnőttek számára készült képeskönyvként festette le. Mint elárulta: máris egy újabb könyvön, a Remény haikui címűn törik a fejüket Granttel. Abból azonban egyelőre még egy tollvonás sem készült el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását