2024. május 7. - Gizella

Felfüggesztették a tárgyalást Budai perében

Felfüggesztette a tárgyalást a Pest Megyei Bíróság abban a perben, amelyet Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnökök indítottak Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ellen jó hírnevük megsértése miatt.
2011. június 8. szerda 16:26 - HírExtra
A bíróság nem jogerős végzéséről Budai Gyula tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc tavaly augusztusban perelte be Budai Gyulát, akkor még mint miniszterelnöki megbízottat, a fideszes politikus 2010. július 28-i sajtótájékoztatóján elhangzottak miatt. Budai Gyula az említett tájékoztatón azt mondta, dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc hamisan tanúskodott az ügyészség előtt.

A Pest Megyei Bíróság végzése szerint - amelyről az elszámoltatási kormánybiztos tájékoztatta szerdán az MTI-t - annak bizonyítása megtörtént, hogy a felperesek által sérelmezett nyilatkozat a sajtótájékoztatón elhangzott.

Ezt követi az alperes, Budai Gyula azon bizonyítása, hogy a tavaly júliusi sajtótájékoztatón általa megfogalmazottak valós tényeken alapulnak. A kormánybiztosnak azt kell bizonyítania, hogy a felperesek jogerősen elkövették a hamis tanúzás bűntettét, és így mentesülhet a polgári jogi felelősség alól. A végzés szerint azonban a polgári bíróság hatáskörét meghaladja, hogy állást foglaljon és döntést hozzon a hamis tanúzás bűntettének elkövetése ügyében. Ugyanakkor a felperesek személyhez fűződő jogsérelmének alapja csak a büntetőbíróság jogerős döntését követően bírálható el - teszik hozzá.

Mindezekre tekintettel a bíróság előkérdésnek tekintette a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben indult büntetőeljárás jogerős lezárulását, ezért felfüggesztette az ellene indult per tárgyalását - közölte Budai Gyula.

A Pest Megyei Bíróság végzése nem jogerős, fellebbezésnek van helye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását