2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Több, mint négy évet kapott a késelő

Jogerősen négy év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy hartai férfit, aki egy vita során konyhakéssel hason szúrta és megvágta a nyakán egy ismerősét.
2011. június 7. kedd 13:52 - HírExtra
A nőtlen, szakképzettséggel és jövedelemmel nem rendelkező, korábban többször büntetett, munkanélküli vádlott, Sallai Lajos és édesanyja 2010. január 18-án este hartai tanyájukon tartózkodtak. A háznál előzetes megbeszélés nélkül megjelent az erősen ittas későbbi sértett, hogy felköszöntse névnapján a vádlott édesanyját.

Az ünnepelt és az őt köszöntők borozni kezdtek. Este 8 óra körül az akkorra szintén lerészegedő vádlott veszekedni kezdett a vendéggel, mert a férfi az általa megrendelt és előre kifizetett tűzifát késve hozta meg. A vádlott a vita közben kiment a konyhába, ott egy konyhakést vett magához, majd a szobába visszatérve az ágyon ülő sértetthez lépett azzal: "Kinyírlak, mert mindig átvágsz, ez már régóta bennem van!”. A vádlott a késsel egy metsző mozdulattal megsebesítette a sértett nyakát, egy másikkal az arcát, majd a felálló férfit hason szúrta.

A veszekedést követően az erősen ittas sértett hazaindult, útközben azonban betért a közelben lakó édesanyjához, ahol az ott lévő rokonai mentőt hívtak hozzá.

A kórházba szállított férfit ellátták, sérülései nyolc napon belül meggyógyultak, de nyaki és hasi sérülése is életveszélyes lehetett volna, kizárólag a véletlenen múlott, hogy a komolyabb következmény elmaradt.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat, s ezért jogerősen négy év kilenc hónap börtönbüntetéssel sújtotta. A tárgyaláson elhangzott, hogy a férfi két hónappal a bűncselekmény elkövetése előtt szabadult feltételesen korábbi börtönbüntetéséből, melyet szintén életveszélyt okozó testi sértést miatt szabtak ki rá, a vádlott akkor is késsel támadt az ügy sértettjére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását