2024. április 26. - Ervin

Orbán a világ jövőjéről

A világ jövője szempontjából kulcskérdés, hogy Ázsia az Európai Unió milyen együttműködést tud kialakítani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor megnyitotta az Ázsia-Európa találkozó (ASEM) külügyminiszteri tanácskozását hétfőn Gödöllőn.
2011. június 6. hétfő 14:57 - HírExtra
Olyan új világ alakult ki szédítő sebességgel a globális pénzügyi és gazdasági verseny következtében, amely megerősített együttműködést kíván, "többé nem lehetnek sikeresek a magányos harcosok" - jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor azt mondta, hogy az előttünk álló éveket az együttműködési formák és szövetségek keresése jellemzi majd, Európa keresi a gazdasági és politikai együttműködés leghatékonyabb formáit Ázsiával. "Európa és Ázsia együttműködése lehet az egyik kiindulópontja a gazdasági válság utáni világ megújulásának" - hangsúlyozta.

A miniszterelnöknek félbe kellett szakítania beszédét. Az MTI úgy értesült az EU-elnökségtől, hogy villámcsapás érte a kastély elektromos hálózatát, emiatt nem működött a hangosítás. A résztvevők mintegy 20 perces várakozás után elhagyták a termet, egy-másfél óra múlva, az ebéd után térnek vissza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását