2024. március 29. - Auguszta

Facebook gyerekeknek?

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója idővel a 13 évesnél fiatalabb gyerekek számára is lehetővé tenné a közösségi oldal használatát, mivel szerinte a portál látogatása jelentős oktatási előnyökkel jár.
2011. május 25. szerda 12:39 - HírExtra
A 27 éves alapító erről egy New Jerseyben rendezett, oktatási innovációról szóló konferencián beszélt. A The Daily Telegraph című brit napilap online kiadásának (www.telegraph.co.uk) tudósítása szerint Zuckerberg elmondta: terveik között szerepel, hogy fellépnek a gyerekek Facebook-használatát tiltó nemzeti törvények módosításáért.

Az Egyesült Államokban jelenleg 13 év a törvényi korhatár, de most tekintik át az ezt előíró jogszabályt (Children's Online Privacy Protection Act). Spanyolországban 14 évet ír elő a nemzeti szabályozás, Nagy-Britanniában viszont például nincs ilyen törvény. A közösségi oldal jelenlegi belső szabályzata is 13 évben határozza meg a korhatárt.

Akkor is "Face"

A Consumer Reports című amerikai magazin szerint a szabályok ellenére a 600 millió Facebook-felhasználóból körülbelül 7,5 millió 13 év alatti. A Facebook közlése szerint az érintett profilok közül sokat szülők hoztak létre gyermekeik számára, vagy legalábbis a szülők beleegyezésével történt a regisztráció. Jelenleg naponta mintegy húszezer gyerekfelhasználó profilját kell törölni a Facebookról.

A közösségi oldalt korábban sokan kritizálták azzal, hogy képtelen betartatni saját gyerekvédelmi politikáját, például megakadályozni azt, hogy álnéven bejelentkező pedofilok szexuális visszaélés szándékával megpróbáljanak a gyerekek bizalmába férkőzni vagy zaklatni őket.

Támadnak a pedofilok

A gyerekek online védelmével foglalkozó brit Child Exploitation and Online Protection Centre tavaly közölt adatai szerint a megelőző 12 hónapban a facebookos gyerekzaklatásokról szóló panaszok száma megnégyszereződött - idézi fel a Daily Telegraph.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását