2024. április 28. - Valéria

Amikor nem kívánjuk a másikat (18+)

Pároddal szeretitek egymást és szeretnétek összebújni. De mi van akkor, ha csupán a szexről értetek egyet, de hogy mikor és hogy milyen gyakran arról nem?
2011. május 22. vasárnap 08:11 - HírExtra
A libidó ingatag dolog. Ezer elkoptatott közhelyet olvashatunk róla: a férfiak állandóan a szexre gondolnak, a nők meg fejfájást színlelnek, ha ki akarnak bújni alóla stb. A valóságban azonban számos más tényező befolyásolja azt, mikor akarja a szexet a férfi és mikor a nő. De mit tudsz olyankor tenni, hogyha egyikőtök kívánja a szexet, míg a másik nemet mond?

A háttérben rejlő problémák

Amennyiben a szexuális aktivitásotok és a libidótok nincsen szinkronban, mindenek előtt a háttérben húzódó esetleges párkapcsolati problémákat kell feltárni.

Ha az egyik fél megbántottnak érzi magát valami miatt, nem valószínű, hogy van kedve szerelmeskedni. A nők különösen hajlamosak megtagadni a szexet partnerüktől, mint egy büntetésképpen, ha haragudnak rájuk, mivel gyakran kötik össze a szexualitást az érzelmi állapotukkal. Ez máshogy működik a férfiaknál. Persze fontosak az érzelmek is, de a szex náluk inkább fizikai dolog. Ami végül is jól is elsülhet, még ha nincs is hangulatuk hozzá. Csak meg kell találni a módját, úgy is mondhatjuk, „meg kell nyomni a indítógombot” és több mint valószínű, szerencséd és sikered lesz, és eléred, amit akarsz.

Elfoglalt nő, elfoglalt pasi

Az ideges, zsúfolt napirend is befolyásolja a nemi vágyat. Gyakran lehet hallani ugyanazt a történetet, a nők sokszor túlságosan kimerültek a szexhez. Ha az elméd lefoglalja sok más egyéb dolog - gyerekek, munka, barátok, család – már egyszerűen nem marad időd a szexre gondolni sem.

Minden nap lopj el fél órát, amit csak magadra fordítasz, ennyi a titok. Ez lehetővé teszi, hogy ráhangolódj a szexre. Már valami egészen egyszerű tevékenység, mint például egy bevásárlás is segíthet, hogy megnyugodj lazább és nyitottabb legyél az együttlétre. De ne feledd, a férfiak élete is tele van stresszforrással. Ha az ember folyton a munka vagy a pénz miatt aggódik, teljesen elveszítheti szexuális étvágyát.

Bizalmi válság

Gyakran úgy gondoljuk, csak a nők aggódnak azon, hogy valamit rosszul csinálnak az ágyban, pedig a férfiak is rágódnak ezen. Minden férfi szeretné azt gondolni, hogy ők a kiskakas a szemétdombon az egyetlen „hím”, aki ki tudja elégíteni a nőt. Ha valamit jól csinál, mondd el a párodnak, dicsérd meg. Amikor valamit rosszul tesz, óvatosan javasold neki, mit változtasson, vagy vezesd gyengéden te a kezét.

Ha nem teszel semmit, csak mozdulatlanul fekszel, mint egy darab fa, várod, mikor lesz már vége, ezt biztosan meg fogja érezni partnered, a bizalma sérülni fog, és valószínű ez a libidót is rosszul fogja érinteni. Figyelj oda partneredre! Érdekes, hogy nagy része azoknak a férfiaknak, akik másik nővel kezdenek viszonyt, leginkább azért teszik ezt, mert azt a figyelmet és törődést keresik náluk, amit otthon nem kapnak meg.

Adni és kapni


Ha a probléma egyszerűen hormonális – benned „tombolnak”, amikor benne nem - itt az ideje a kompromisszumnak. Egyes kutatások kimutatták, hogy a férfiak jobban kedvelik a reggeli szexet. Amennyiben te éjszaka szeretnéd, ez bizony probléma lehet. Meg kell ismernetek egymást, elfogadni egymás különböző igényeit, különben az elutasítás után érzett csalódottság hamar akár haraggá is válhat.

Próbálj ki alternatívákat, csináljátok reggel is és este is. Ugyanez van, ha párod legszívesebben minden nap ágyba bújna veled, míg te inkább „egyszer egy héten” - típus vagy. A kommunikáció létfontosságú. Amelyik fél kevesebbet akar, képes legyen megértetni párjával az okokat, és biztosítsa őt afelől, hogy ebben nincs semmi személyes.

Hullámvasút

A kommunikáció kulcsfontosságú tehát, míg a csend és a problémák elhallgatása csak félreértéseket eredményez. Mint mindenhol a szexuális életedben is van lent és fent. Mindannyian túléltünk már nehezebb időszakokat, amikor kissé alábbhagyott a szexuális vágyunk.

Ne írd le a szexet, nem biztos, hogy veled is ez fog történni. Beszéljétek át a dolgokat, minden apróság fontos lehet. Változtassatok. Próbáljatok ki új helyeket, szerepjátékokat, de akár néhány segédeszköz is tejesen új dimenziót nyithat a szexuális életetekben.

A legfontosabb, légy kedves, és megértő a partnereddel. Kezeld úgy őt, mint egy szerelmes társat, ne mint egy házastársat, még akkor is ha valóban házasok vagytok, vagy együtt éltek. Szexuális lényként tekints rá, ne úgy mint arra, akivel csupán a számlákon osztoztok, csak ekkor lehet teljes a siker.
Forrás: noiteazo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását