2024. április 23. - Béla

Még megvan a vezető hely

A bemutatása utáni második hétvégén is megőrizte helyét az észak-amerikai filmes kasszasikerlista csúcsán a Rio című animációs mese,
2011. április 25. hétfő 15:43 - HírExtra
A bemutatása utáni második hétvégén is megőrizte helyét az észak-amerikai filmes kasszasikerlista csúcsán a Rio című animációs mese, amely az idei legnagyobb hétvégi mozibevétellel, 40 millió dollárral debütált az előző hétvégén. Az elkényeztetett, szemtelen kék papagájról szóló rajzfilm 26,8 millió dollárt hozott a hét végén, maga mögé utasítva az e hétvégén debütáló Madea's Big Happy Family-t, a Tyler Perry-féle Madea-sorozat harmadik tagját, amely azonban csak alig maradt le mögötte a maga 25,8 millió dolláros bevételével.

Reese Witherspoon és Christoph Waltz első közös filmje, a Vizet az elefántnak (Water for Elephants) kénytelen volt beérni a 3. hellyel, illetve 17,5 millió dollárral. A nagy világgazdasági válság idején játszódó cirkuszi nődráma nézőinek 70 százaléka nő, s bevétele nagyjából megfelel a várakozásoknak.

A Rio az előző héten az első helyről a Hopp című húsvéti mesét szorította le, amely maga is két hétvégén vezette a legtöbb bevételt hozó filmek listáját, és amely most a 4. helyre csúszott vissza, bár még így is 12,5 millió dollárt hozott.

Az ötödik legnézettebb film a Sikoly 4 című horrorkomédia volt, amelyre 7,2 millió dollárért váltottak jegyet.

Ritka módon bekerült a tíz legjövedelmezőbb mozi közé egy természetfilm, az afrikai nagymacskákról szóló Disney-produkció, az African Cats, amely a hatodik helyen kezdett 6,4 millió dolláros bevétellel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását