2024. május 17. - Paszkál

30 milliót akart a körúti bombázó

Harmincmillió forintot követelt a pénzintézettől az az ismeretlen, aki valódi szerkezetet tartalmazó táskát hagyott egy józsefvárosi bankfiókban péntek délután – közölte a rendőrség a honlapján.
2011. március 19. szombat 16:49 - HírExtra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombat déli közlése szerint a tűzszerészek már a helyszínen megállapították, hogy a bankfiókban hagyott táska valódi szerkezetet tartalmaz, ezért azonnali megsemmisítéséről döntöttek, s azt a közeli építési területen végre is hajtották. Az ügyben azért indult zsarolás miatt eljárás, mert az ismeretlen elkövető a csomagba egy levelet is tett, amelyben harmincmillió forintot követelt a pénzintézettől.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta, a rendőrség honlapján szombaton közzé tette a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyen az látható, hogy a tűzszerész szolgálat egyik munkatársa kihozza a bankból a gyanús csomagot és azt a közeli építési területre szállítja. Itt később meg is semmisítették a szerkezetet - tette hozzá a BRFK szóvivője.

A BRFK közleménye szerint pénteken késő délután érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy egy József körúti pénzintézetben gyanús csomagot találtak. Az MTI aznap közölt információja szerint a csomag pukkanó hangot adott, mielőtt füstölni kezdett volna.

A Terrorelhárítási Központ jelentős erőkkel, több autóval érkezett a helyszínre, ott volt Hajdu János, a szervezet főigazgatója is. A rendőrség még a környező épületeket is kiürítette, illetve lezárta a forgalom elől a József körutat a Baross tér és a Blaha Lujza tér között.

A Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője, Barta Ágnes pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy huszonöt lakást kellett kiüríteni, az intézkedés ötven embert érintett. A VIII. kerület polgármesterével együttműködve felajánlották a lakóknak, hogy a polgármesteri hivatalban várakozhatnak, de a lehetőséget egyikük sem vette igénybe. A lakók este 9 óra előtt térhettek vissza otthonaikba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását