2024. május 4. - Mónika, Flórián
Egy öttagú magyar családot keresnek még Japánban. Továbbra is utórengések rázzák a környéket, az emberek felvásárolják az élelmiszereket, ennek ellenére nincs pánikhangulat.
2011. március 14. hétfő 14:31 - HírExtra
Már csak egy öttagú magyar családot próbál elérni a tokiói nagykövetség - közölte hétfő reggel Bohár Ernő, a magyar diplomáciai képviselet vezetője. Vasárnap este még hét magyart keresett a nagykövetség Japánban, akik azonban nem a katasztrófa által sújtott részen élnek.

A Külügyminisztérium továbbra is azt javasolja, hogy a helyzet általános normalizálódásáig a magyar állampolgárok csak feltétlenül indokolt esetben utazzanak a szigetországba.

'Közben Japánban folyamatosak az utórengések, és a mindennapi élet sem zajlik még a megszokott módon.' - közölte a Kossuth Rádió. Ezt erősítette meg egy Japánban dolgozó magyar egyetemi tanár is. Király Attila a Kossuth Rádiónak elmondta, az utórengések nem szűnnek, az interjú ideje alatt is mozgott a föld. A polgárok felvásárolták a tartós élelmiszereket, halakból és tejtermékekből is egyre kevesebb van, de a mirelit áruk iránt is nagy a kereslet. A rendkívüli helyzet ellenére nincs pánik a lakosság körében.

A híradások szerint a következő napokban egy nagyobb, akár hetes erősségű utórengés is várható a szigetország északi régiójában.

Az osztrák környezetvédelmi miniszter azt javasolja, hogy az európai atomerőművekben végezzenek földrengés-biztonsági stressz-vizsgálatot. Nikolaus Berlakovich szerint ez hasonló lenne ahhoz az átvilágításhoz, mint amilyet a gazdasági válság idején a bankoknál hajtottak végre. Az osztrák indítványt megvitatják az európai környezetvédelmi miniszterek mai, brüsszeli tanácskozásán is.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását