2024. május 5. - Györgyi

Tarlós stockholmi kollégájával tárgyalt

Városüzemeltetési gyakorlatokról tartott megbeszélést Tarlós István és Sten Nordin Stockholm polgármestere a franciaországi Cannes-ban megrendezett MIPIM ingatlankiállításon.
2011. március 10. csütörtök 15:17 - HírExtra
A skandináv főváros vezetője határozott érdeklődést mutatott Budapest és a két város közötti kétoldalú együttműködés lehetséges bővítése iránt.

Budapest főpolgármestere egyúttal ismertette a magyar főváros Duna Főutca Programját is, amely Budapest Duna-parti területeinek funkcióit vizsgálja és tervezi. "Budapestre fontos szerep jut, mint a növekedés, a tudás és a piaci lehetőségek közvetítőjére Kelet és Nyugat között" - mondta el Tarlós István.

A főpolgármester szerint Budapest terepe kell legyen a felhalmozott tudás befogadásának ás átadásának.

Elmondta: a Duna Főutca Program modellje támogatja a városi pólusok és vonzástérségük közötti feladatmegosztást, így nem egy önmagával versengő rendszer, hanem egy kiegyensúlyozott kooperáción alapuló térszerkezet jön létre.

Budapest főpolgármestere a Cannes-ban megrendezett ingatlankiállításon korábban találkozott Alexander Zsukov orosz miniszterelnök-helyettessel, illetve Pozsony és Vilnius polgármesterével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását