2024. május 16. - Mózes, Botond

Hogyan vágódjunk be új munkahelyünkön?

Végre megkaptuk álmaink állását, és izgatottan készülünk az első napra az új munkahelyünkön. Az első napok mindig a legnehezebbek egy új környezetben. Ahhoz, hogy könnyebben menjen érdemes néhány tippet megfogadnunk.
2011. március 4. péntek 20:34 - HírExtra
A tökéletes megjelenés, és ápoltság mellett fontos még, hogy legyünk vidámak, magabiztosak, és közvetlenek. Mikor belépünk az új munkahelyünkre, mosolyogjunk, és köszönjünk mindenkinek, akivel találkozunk, mert így sokkal megközelíthetőbbnek tűnünk majd mások szemében is. Új emberként az a legjobb, ha mi kezdeményezünk beszélgetést, és keressük a kommunikációt másokkal. Lehetőleg ne a munkáról beszélgessünk, inkább olyan témát válasszunk, amivel jobban megismerhetjük egymást. Ezekre a beszélgetésekre mindig szánjunk időt, hiszen fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a munkatársakkal. Az is nagyon jó, ha kikérjük mások véleményét valamiről, nem feltétlenül a munkával kapcsolatban. Megkérdezhetjük például azt is, hogy mit ajánlanak ebédre, vagy hol lehet a legjobb kávét inni a környéken, de azt is, hogy az illető hol vette azt a csodálatos szoknyát, amit tegnap viselt. Mindig figyeljünk oda másokra, tehát, ha elmegyünk ebédért, vagy egy kávéért, kérdezzük meg, hogy kinek van kedve eljönni velünk, vagy kinek hozhatunk esetleg valamit onnan, ahova megyünk.

Munkaidő alatt próbáljunk meg részt venni a közös munkákban, és legyünk segítőkészek a kollégákkal. Mi is vegyük ki a részünket a plusz munkákból, ha szükség van ránk. Arra vigyázzunk, hogy akármennyire is szeretnénk segíteni másoknak, először mindig a saját feladatainkat végezzük el, és csak utána azt, amire megkérnek még minket, mert így elkerülhetünk olyan kényelmetlen dolgokat, mint például, hogy nem tudjuk időben befejezni, vagy leadni, amit kell. Természetesen az egyik legfontosabb, hogy befogadjanak a csapatba, és értékes csapatjátékosnak tartsanak. Ez azért is előnyös, mert többet megtudhatunk a munkahelyünkről, és a hírek is előbb elérnek hozzánk.

Ahhoz, hogy befogadjanak a munkatársak, és csapattaggá válhassunk, nekünk kell kezdeményeznünk. Semmiképpen se kövessünk el olyan hibákat, amivel magunk ellen fordíthatjuk őket, ne pletykálkodjunk, és ne is vegyünk részt benne, és ami a legfontosabb, ne a kollégáknak meséljük el a legszemélyesebb dolgainkat, arra ott van a családunk, és a legjobb barátaink. Ha kiöntjük a szívünket a munkával, a főnökünkkel kapcsolatban, vagy az egyik munkatársunkról, akkor könnyen visszaélhetnek ezekkel az információkkal a hátunk mögött. Legyünk megfontoltak, és csak annyit áruljunk el magunkból, ami ránk nézve is előnyös, és nem bántunk meg vele senkit sem. Természetesen nem mindenki fog minket szeretni a munkahelyünkön, és mindig lesznek olyan emberek, akik szeretnének majd minket félreállítani, főleg, ha látják, hogy sok jó ötletünk van, és kreatívak, ügyesek is vagyunk. Ezt el kell fogadnunk, és nem szabad rajta rágódnunk, ha szomorkodunk, az könnyen a munka rovására is mehet.

Mindig arra törekedjünk, hogy a munkát helyezzük az első helyre, és a feladatainkra összpontosítsunk, olyan emberek segítségével, akikkel tényleg jól kijövünk, és jól érezzük magunkat a társaságukba. Ha vidámak, lelkesek, és segítőkészek vagyunk, akkor keresni fogják majd a társaságunkat. Járjunk el a céges rendezvényekre, és szervezzünk közös programokat is, ahol könnyen lehet ismerkedni, és jókat beszélgetni.

Forrás: noiteazo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását