2024. április 24. - György
Ismét bombázták csütörtökön a líbiai légierő harci repülőgépei Adzsdabíja és Brega városát, a keleti Bengázitól délre. Egyelőre nem tudni, hányan haltak meg.
2011. március 3. csütörtök 17:33 - HírExtra
A támadásoknak több halálos áldozata van, egyelőre nem tudni, mennyi - jelentette Marosi Antal, az MTI Hírcentrum tudósítója. Adzsdabija esetében a támadások fő célpontja egy fegyver- és lőszerraktár volt.

Több helyen bombáztak


A Kadhafihoz hű reguláris hadsereg - miként más városokban - így akarja megakadályozni, hogy a felkelők felfegyverezzék egységeiket. A támadások következtében itt senki sem sérült meg, a bombák lakott területen kívül, a fegyverraktártól távolabb csapódtak a földbe.

Brega az elmúlt napokban többször cserélt gazdát, hol Kadhafi katonáinak megszállása alá került, hol pedig a felkelők felügyelete alá. Csütörtök délután a felkelők ellenőrzése alatt áll.



Kié lesz a város?

A város repülőtere a támadások állandó célpontja. A bomba- és rakétatámadások során polgári személyek vesztették életüket, illetve sérültek meg. Az áldozatok közül nyolcat, köztük egy 14 éves gyermeket csütörtök délután temettek el.

A körzet sérültjeinek egészségügyi ellátását Azsdabijában a Mohamed Gerija kórházban végzik. "Gyógyszerkészleteink elegendőek, Bengáziból, illetve Egyiptomból érkezett orvosokkal és nővérekkel meg tudjuk oldani a betegellátást" - tájékoztatta az MTI Hírcentrum munkatársait Naima, az intenzív osztály főnővére.

Jönnek a további támadások

A város ellenzéki védői csütörtök délután további támadásokra készültek a kormányerők részéről.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását