2024. április 18. - Andrea, Ilma

Jobb alakot akar?

A körte és homokóra alkatú hölgyeknek biztosan sokat segítettek a gyakorlatok, azonban akinek alma alakja van, annak a hasával és a derekával van a legtöbb problémája.
2011. március 1. kedd 13:23 - HírExtra
Ezt a területet nagyon nehéz karban tartani, már csak azért is, mert ez az a rész, amely először kezd el megereszkedni, ha lazítunk a gyeplőn. Ezen kívül, ha nem megfelelő az étrendünk, kevés az esélyünk arra, hogy elérjük a vágyott kockahasat. A tornagyakorlatok ebben az esetben nem elegendőek, a diéta hozza meg a meglátványosabb változást. Azonban annak érdekében, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot, és tónusosabbá tegyük a hastájékot, az alábbi gyakorlatok sokat segítenek.

1. Gyakorlat: Hasprés bemelegítésként

A bemelegítő gyakorlat a klasszikus hasprés: feküdjünk hanyatt, és tegyük a két kezünket a tarkónkra. Lassan emeljük fel a mellkast, majd engedjük vissza. 3x30 ismétlést végezzünk el belőle. Közben a következőkre érdemes odafigyelni a gyakorlat helyes kivitelézéhez: a karunkkal ne kapaszkodjunk a fejünkbe, és ne zárjuk össze a fejünknél, tartsuk ki végig oldalt. A mellkasunk egy kicsit mindig emelkedjen el a talajtól, ne csak a fejünk. A plafont nézzük a gyakorlat végzése közben, és úgy tartsuk a fejünket, hogy az öklünk beférjen a mellkasunk és az állunk közé.

2. Gyakolrat: Lábemelés nyújtott lábbal

Továbbra is a talajon fekve végezzük a gyakorlatot. A kezünk a csípőnk alatt van, a lábunk nyújtva. Lassan felemeljük a kinyújtott lábat, majd visszaengedjük a talaj fölé, de nem tesszük le. 3x30 ismétlést végezzünk el belőle. Arra ügyeljünk, hogy a lábat egyáltalán ne rakjuk le a talajra, de próbáljuk meg minél lejjebb engedni. Végig erőből dolgozzunk. Ha valakinek könnyen megy ez a gyakorlat, a kezeit ne rakja a csípője alá, hanem nyújtsa ki a levegőbe és szorítsa ökölbe. Így sokkal nehezebb kivitelezni.

3. Gyakorlat: Oldalsó fekvőtámasz

Feküdjünk a jobb oldalunkra, és a jobb alkarunkkal támaszkodjunk meg a talajon. Ügyeljünk arra, hogy a testünk egy vonalban legyen. A másik kezünket helyezzük a csípőnkre, majd emeljük meg a csípőnket. Ebből a gyakorlatból 3x10 ismétlést végezzünk el mindkét oldalunkra. Nem könnyű elvágezni, ha úgy érezzük, nem bírjuk, tegyük a földre a csípőre tett kezünket és azon támaszkodjunk egy kicsit. Ha még így sem megy igazán, az alul lévő lábunkat hajlítsuk be, így sokkal könnyebben meg tudjuk emelni a csípőt. Ne keseredjünk el, ha nem tudjuk elsőre elvégezni, az a lényeg, hogy próbálkozzunk. Egy idő után látható lesz a fejlődés.

4. Gyakorlat: Hasprés csípőemeléssel

A gyakorlat ugyanaz, mint az első pontban leírt hasprés, de most már a két lábunkat is megemeljük a mellkasunkkal együtt. 3x30 ismétlést végezzünk el belőle. Arra kell figyelnünk, hogy nem csak a lábunkat emeljük fel egy-egy ismétlésnél, hanem gy kicsit emeljük meg a csípőnket is. Ezzel a módszerrel egyszerre dolgozik a felső- és az alsó hasizom.

Forrás: Noiteazo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását