2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szokjon le!

A cigarettázás feszültségoldó szertartás, a gondok, bajok elfüstölésének aktusa miatt nehéz valójában eldobni a cigit. A füstködbe menekülés lelki síkon egyfajta elzárkózás is a világtól, a minket támadó, s bántó valóság kirekesztése.
2011. február 28. hétfő 07:36 - HírExtra
Hasonló a tintahal festékfelhőjéhez, amibe elmenekül üldözői elől. Az ital, a játékgép, a szénhidrát, de a sport és az internet is függőséget okozhat, ha hajlamunk van rá. Hiába nyomjuk el az egyiket, egyből függünk valami mástól. A szenvedélybetegségeinktől megszabadulni lehetetlen, csak konvertálni lehet őket egy másikra.

Ha tényleg magunk mögött akarjuk hagyni a cigikorszakot, egy computer-es rezgésterápiás módszer a ciig utáni vágyat azonnal meg tudja szüntetni, és csak emlék marad a bagó az életünkben. Egyénre szabott illóolaj-terápia is gyengíthet szenvedélyeink szorításán. Azt mondják, hogy a végleges átálláshoz egyik szenvedélyből a másikba legalább100 nap kell.

Legyőzhető a nikotin függőség


Szenvedélyes dohányosnak a függőség miatt nagyon nehéz leszokni. A nikotintapaszok a megvonási tüneteket csökkentik a bőrön át a szervezetbe juttatott nikotinnal. Különböző erősségben kaphatók, több hétig kell használni, és idővel egyre gyengébbre váltani. A kezdő tapasz erősségét a dohányzás mértéke határozza meg, erős dohányos 21-sel, a közepes 14-sel kezdje.

Nem várt hatást kapunk, ha rosszul választjuk meg a tapasz erősségét, azaz, ha túl erőssel kezdünk, a dohányzás alatt bejuttatott nikotinnál nagyobb adagot viszünk a szervezetbe és ez mérgezési tüneteket okozhat, szapora szívdobogást, szédülést, fejfájást, hányást, hasmenést. Ha gyengébbet választunk, nem védi ki a megvonási tüneteket.

Csökkenti a nikotin utáni vágyat a mágneses biorezonancia és az akupunktúra. A homeopátiás alkati szer mankó a leszokás alatt, mert erősíti az általános állapotot. Ezt Tabacum 5 CH golyócskákkal lehet kiegészíteni.


Vényköteles leszokást támogató készítmény a varenicline hatóanyagú tabletta. Csökkenti a nikotinéhséget, a megvonási tüneteket.

A segítség új formája a Dohányzásról Leszokást Támogató Központ. Komplett szolgáltatást nyújt a leszokni szándékozóknak telefonos tanácsadással, csoportos foglalkozással. A gyakorlat azt mutatja, hogy a csoporttagok közötti társas támogatás megkétszerezi a siker esélyét.
Forrás: Női Teázó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását