2024. március 29. - Auguszta

Harminc felett dagad a has

Az elmúlt két évtized során több mint 50 százalékkal nőtt azoknak a nőknek a száma, akik harmincéves koruk után vállaltak először gyermeket Nagy-Britanniában.
2011. február 24. csütörtök 10:27 - HírExtra
A brit statisztikai hivatal adatai szerint a fogantatások száma folyamatosan emelkedik, ám egyre kevesebb nő vállal gyermeket a tízes, illetve húszas éveiben és halasztja az anyaságot életének későbbi szakaszára. A fogantatások jelenlegi száma (2009-ben 896 300) meghaladja az 1990-ben regisztrált (871 500) terhességek számát, annak ellenére, hogy a születési arány folyamatosan csökkent a múlt évtized közepéig, amikor azonban a Kelet-Európából érkező bevándorlási hullám hatalmas demográfiai robbanást eredményezett az országban.

A szakértők szerint a jelenség hátterében egyebek között az áll, hogy a nők manapság inkább a karrierjükre összpontosítanak és csak a megfelelő anyagi szint, illetve életkörülmények elérése után vállalkoznak gyermekszülésre.

Nem utolsó sorban pedig a nők gyakran nem érzik készen magukat a családalapításra, illetve az anyagi természetű aggodalmak is hátráltathatják a gyermekvállalási kedvet - sorolta a családalapítás elhalasztására vonatkozó érveket a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását