2024. május 20. - Bernát, Felícia

Cyberszex, avagy az aktus nélküli szeretkezés (+18)

Az internet az emberiség egyik legnagyszerűbb vívmánya. Ma már szinte mindent megkaphatunk úgy, hogy ki se tesszük lábunkat a lakásból. Kezelhetjük számlánkat, vásárolhatunk, televíziót nézhetünk, vagy akár titkos szexuális vágyainkat is megvalósíthatjuk.
2011. február 23. szerda 07:38 - HírExtra
Az internet, eleinte kizárólag katonai célokat szolgált. Kialakulása egészen 1960-ra vezethető vissza. Az Usa-ban katonai bázisokban összekapcsolt számítógépeken keresztül kommunikáltak egymással az esetleges támadások megelőzése érdekében. A gyors információcsere, az azonnali elérhetőség felkeltette a marketing szakemberek figyelmét is, akik igen rövid időn belül pénzt csináltak belőle. Azóta rohamosan fejlődik, egyre gyorsabb, valamint egyre több szolgáltatást kínál a felhasználóknak a világ bármely területén. Napjainkban szinte minden családnál van internet hozzáférés, illetve az iskolákban is alapkövetelmény. Azonban ennek a készen kapott valóságnak is bőven akad árnyoldala.

Sok ember a nap 24 órájából 25-öt laptopja társaságában tölt el, nem marad idő a társas életre, nem ismerkedik, nem jár el szórakozni, ami által a szocializáció teljesen kimarad az életéből. Az üzleti világban dolgozók pontosan ezt a réteget célozták meg. Kiderült, hogy a keresőportálokon leggyakrabban beütött szó, a szex. Ennek fényében az internet lassan megtelt töménytelen, prűdséget nem tűrő erotikus tartalommal, és kialakult a cyberszex. Ezután a szexualitás és a technika együtt lépett a fejlődés útjára.

Mi is a cyberszex?

A virtuális szex egy különleges fantom-világ, egy aktus nélküli szeretkezés, ahol két ismeretlen (esetleg ismerős), akik egy időben, de egymástól távol eső helyen hozzák erotikus izgalomba egymást. Ennek megvalósításához nem kell más, csak egy laptop, internetkapcsolat, és két (vagy több) kiéhezett felhasználó. Ebben a fiktív környezetben tét nélkül feszegethetjük a képzeletünk által generált izgalom határait. Azonban a virtuális valóság legnagyobb fegyvere a szavakban rejlik, nem pedig a húszmilliós Porsche kulcsában. Csak is az számít, hogyan tudod eladni magad a puszta szavaiddal. A cél nem más, mint leimádkozni beszélgetőpartneredről az összes ruhát, és a csúcsra juttatni.

Az első, virtuális szexualitást feldolgozó alkotások a hetvenes években jelentek meg. Hajime Sorayama, illetve Larry Chambers olyan erotikusan túlfűtött filmeket vittek vetítővászonra, ami ember és robot kapcsolatát boncolgatta. Egy évtizeddel később született meg az első erotikus program, a Maxie MacPlaymate. A felhasználók egyszerűen besétáltak Maxie virtuális szobájába, ahol levetkőztethették a figurát, majd válogatott szexuális játékokkal elégíthették ki azt. Olyan programot is piacra dobtak, melybe védőszemüveget és cybergumit csomagoltak. A következő volt a „felállás”: A felajzott vevő ült a sötétben, fejhallgatóval, szemüvegben, óvszerbe bújva anyaszült meztelenül, miközben a megvásárolt CD-n pornótörténetek hanganyaga szólt. Az ember fantáziája igen nagy, pénzéhsége pedig még annál is htalmasabb, ezért kifejlesztette 1999-ben a FuckU–FuckMe nevű távolsági szexre alkalmas terméket. Itt a felhasználó úgy elégült ki, hogy a számítógépe bizonyos pontjához érinttette, illetve dugta nemi szervét, és a gépből kibocsájtó szenzorok által elélvezett.

Miért vonzó?

Az ismerkedés az ismeretlennel, a titokzatosság, és nem utolsó sorban az anonimitás teszi olyan vonzóvá a virtuális szexet. Az interneten nem szedhetünk össze nemi betegségeket, (csupán számítógép vírust), ezáltal biztonságosabb. Ezen felül olcsó, és határt is csak a képzelőerőnk szabhat. Az itt kialakult kapcsolatok komplikációktól mentesek, és ha véget szeretnénk vetni a románcnak, nincs kínos szakítás, egyszerűen csak egy gombnyomás. Itt nem muszáj felfedni valódi kilétünket, felnagyíthatjuk a póló illetve a köldök alatti részeket. Viszont webkamera segítségével megbizonyosodhatunk arról partnerünk tényleg rendelkezik-e Adonisz testalkattal, vagy sem.

Azok, akik egyedül élnek, vagy rossz a házasságuk, esetleg szexhiányban szenvednek, hamarabb keresnek menedéket a virtuális térben, mint azok, akinek rendben van a szénájuk. Azonban ha valaki halmozza az élvezeteket, akár függővé is válhat. A felmérések arról számolnak be, hogy tízből egy embernek mindene a cyberszex. Amennyiben valaki több időt tölt számítógép mellett, erotikus oldalakat nézegetve, illetve chatpartnert vadászva, mint a realitások síkján, az olyannyira belefeledkezhet ebbe a veszélyekkel teli fantomvilágba, hogy elfelejt élni.

A cyberszex kötetlen, megengedett, és anonim. Ez azonban csak egy álintimitás, mert ugyan van minden, ami egy igazi szexuális együttléthez szükséges, de a legfontosabb dolgot még sem tudja megvalósítani: egy másik ember érintését.
Forrás: Noiteazo.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását