2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szijjártó: a nyugdíjasok kedvezménye megmarad

A nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása biztosan nem lesz a strukturális reformok között - közölte Szijjártó Péter
2011. február 19. szombat 07:11 - HírExtra
A reformok ügyében akár már szerdán végleges döntés születhet. Az MTI részleteket firtató kérdésére közölte: hangsúlyos elemként jelenik meg a strukturális reformokban a közösségi közlekedés átszervezése. A lehetséges forgatókönyvek között szerepelt a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása, ám Orbán Viktor miniszterelnök határozott tiltakozása miatt ez a felvetés végleg kikerült a javaslatból - mondta a szóvivő.

A szóvivő megerősítette: a kabinet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter előterjesztése alapján a pénteki tanácskozáson első olvasatban megtárgyalta a strukturális reformokat.

A kormánytagok több észrevételt tettek az előterjesztéssel kapcsolatban, amelyet második olvasatban jövő héten, valószínűleg szerdán tárgyal a kormány, és ha addigra az előkészítő munkák, valamint az egyeztetések úgy haladnak, akkor aznap akár véglegesen dönthetnek róla - mondta Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását