2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar-szerb együttműködés

Az All Star-kosárgála felvezetéseként együttműködési megállapodást írt alá szombaton Borkai Zsolt, a Magyar és Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke.
2011. február 19. szombat 17:49 - HírExtra
A nyilatkozat értelmében a két ország közös sporttudományi és szakmai konferenciákat, illetve edzőtáborokat rendez, emellett a szerb NBA-legenda felajánlotta segítségét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) is.

"Mindketten érmet nyertük az 1988-as szöuli olimpián, én aranyat, Vlade ezüstöt, és külön öröm a számomra, hogy 23 év elteltével ez a fontos megállapodás ismét összehozott bennünket" - jelentette ki Borkai Zsolt.

A hazájában élő legendaként tisztelt Divac - aki elhozta Budapestre az ugyancsak világ- és Európa-bajnok Zarko Paspaljt, az olimpiai bizottság alelnökét - kifejtette: a magyar kosárlabdának ez a megállapodás fontos lépés lehet egy jobb jövő felé.

A délutáni gálának otthont adó Sportmax-Hegyvidékben tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke bejelentette, hogy a délelőtti rendkívüli közgyűlésen megtörtént az alapszabály-módosítás, így elindulhat a közelmúltban meghirdetett Új Pályán-program.

"A közgyűlés 59 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadta az új irányvonalat, amellyel visszahoztuk a döntéshozatalba az amatőröket, az utánpótlást és a megyéket, utóbbiak 750 játékos kiállításával plusz egy mandátumhoz juthatnak, mint ahogy a nemzetközi megméretést vállaló klubok is" - közölte az MKOSZ első embere. "Visszavettük a jogkört a tagozatoktól, elvégre a szövetség választott testülete a közgyűlés által felállított elnökség."

A délelőtti programban lebonyolított B33 minitorna kapcsán elhangzott, hogy hamarosan pénzdíjas, tíz állomásból álló versenysorozat indul a három-három elleni játékban, és a május 29-i döntőt megnyerő győztes félmillió forinttal gazdagodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását