2024. április 29. - Péter

Felvirradt Hajnal csillaga?

A magyar középpályás a hétközi válogatott meccsen igazolta: a magyar kapitány számíthat rá. Most a kiesés ellen küzdő Stuttgartban kell helytállnia.
2011. február 12. szombat 10:36 - HírExtra
Hajnal Tamás remek hetet tudhat maga mögött. Az elmúlt hét végén a kiesési rangadón kitűnő játékkal segítette hozzá csapatát a sikerhez (a svábok kétgólos hátrányból nyertek a Gladbach otthonában), a nemzeti tizenegybe pedig góllal tért vissza az azeriak ellen. Most újra klubcsapatában bizonyíthat, mégpedig hazai pályán a kitűnő idényt futó Nürnberg ellen. A svábok már csak három ponttal vannak lemaradva a St. Paulitól, az eredmények szerencsés alakulása esetén el is mozdulhatnak a biztos kiesést jelentő pozícióból.

Az elmúlt forduló legnagyobb vesztese a Mönchengladbach mellett a Bayern volt. A listavezetőt tetemes távolságból üldöző bajorok a Dortmund döntetlenje miatt faraghattak volna hátrányukból, ám nekik is sikerült eltapsolni kétgólos előnyüket Podolskiék ellen (egészen pontosan zakó lett a vége), így tizenöt pontra hízott a differencia. Szombati ellenfelük, a Hoffenheim csak négy ponttal és két hellyel van mögöttük, így nem írhatjuk be automatikusan a három egységet a rekordbajnok neve mellé.

A falusiaknak sokat segíthet a Bayern ellen a Liverpoolból érkezett Ryan Babel, aki azt azonban tagadja, hogy máris vezéregyénisége lenne a Hoffének: - Nem vagyok tanár, aki megmutatja a nebulóknak, mit és hogyan csináljanak. Bizonyítani akarok, és a csapat hasznára lenni, ez minden. Nyugodtan mondhatom, hogy elég fiatal vagyok, mégis rengeteg tapasztalatot szereztem a Poolnál – jelentette ki a holland szélső, aki honfitársával, Robbennel nézhet farkasszemet szombat délután.

A Leverkusen nürnbergi vereségével szintén távolabb került az éllovastól, és Frankfurtban sem lesz könnyebb dolga; a hazaiak szintén várakozáson felül teljesítenek, ezt legutóbb Freiburgban láthattuk, ahol a vendéglátó nem boldogult a Majna-parti metropolsz legénységével. A Sasok bíznak benne, hogy Teofanisz Gekasz megtalálja góllövő cipőjét, és ha ez így lesz, kellemetlen kilencven perc várhat a gyógyszergyáriakra, főleg ha két kitűnő labdaszerzőjük, Rolfes és Vidal nem épül fel a kezdő sípszóig.

A dortmundiakat vendégül látó Kaiserslautern is felállt legutóbb kétgólos hátrányából, ám a Hoffenheim csak begyötört egyet, így a bordó mezesek hoppon maradtak. A bajnokjelölt a Schalke tíz játékosát le tudta győzni, ám a tizenegyedikkel, az ihletett formában védő Neuerrel nem bírtak a sárga mezes támadók, így Felix Magath legénysége egy pontot elcsent ősi riválisától. Öröm a vendégeknél, hogy bár Kagawa, Kringe és Owomoyela továbbra is maródi, hosszú idő után visszatérhet Sebastian Kehl, akinek bizonyára nem kell annyit várnia a pályára lépésre, mint HajnalTamásnak…

A 22. forduló műsora

szombat

Bayern – Hoffenheim 15:30
Schalke – Freiburg 15:30
Stuttgart – Nürnberg 15:30
Wolfsburg –Hamburg 15:30
Frankfurt – Leverkusen 15:30
St. Pauli – Mönchengladbach 15:30
Kaiserslautern – Dortmund 18:30

vasárnap

Köln – Mainz 15:30
Werder – Hannover 17:30
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását