2024. április 23. - Béla

Amiért fontos a térfigyelő kamera

A közelmúltban Mezőkövesden két férfi előbb pénzt kért egy harmadiktól, majd miután az visszaszólt nekik tettleg bántalmazták. Még véget sem ért a felek között az újra „fellángoló” verekedés mire a rendőrök már a helyszínen voltak.
2011. február 9. szerda 18:52 - HírExtra
Csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás K.G. és S.Z. mezőkövesdi lakosok ellen, mert 2011. február 04-én 16.00. óra körüli időben előzetes szóváltást követően Mezőkövesd város főutcáján - arcátlanul a bírósággal és ügyészséggel szemben - tettleg bántalmaztak egy helyi lakost, aki ennek eredményeként 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

Az eset során a két említett mezőkövesdi férfi pénzt akart kérni egy járókelőtől, aki nem adott pénzt, sőt megjegyzést tett a másik két illetőre. A sértegetés verekedésbe torkollott, mivel a két férfi a nyílt utcán bántalmazni kezdte a megjegyzést tevő járókelőt: több ízben megütötték és a földön meg is rugdosták a már védekezni képtelen személyt.

A bántalmazás ideje alatt a térfigyelő szemfüles kezelője szinte azonnal észlelte a kamerák által „közvetített” verekedést és járőröket küldött a helyszínre. A rendőrök perceken belül a helyszínen teremtek és elfogták a verekedőket.

Az ügy érdekessége, hogy a bántalmazott férfi az első ízben történt megverése után visszatámadott, mire újabb verekedés alakult ki a felek között. A két támadó erre olyan mértékben bántalmazta a harmadik felet, hogy az több csonttöréses sérülést is elszenvedett.

A verekedés szemtanúi, az utcai járókelők az esetről szintén bejelentést tettek a hatóságnál, de addigra – a térfigyelő rendszer segítségével – a járőrök már a helyszínre tartottak. A két verekedő olyan ittas állapotban volt, hogy a járókelők szavai sem voltak rájuk hatással, nem hagyták abba a bántalmazást csak a rendőrök kiérkezésekor.

Amennyiben az elkövetőket a bíróság bűnösnek mondja ki, úgy tettükért akár 3 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását