2024. június 1. - Tünde

Csecsen hadúr robbantott Moszkvában?

Oroszország egyik legkeresettebb személye, a csecsen hadúr Doku Umarov azt állítja, ő rendelte meg a halálos bombatámadást, mely múlt hónapban történt az egyik moszkvai reptéren.
2011. február 8. kedd 06:48 - HírExtra
A január 24-i Domogyedovo nemzetközi reptéren történt öngyilkos merényletnek 36 halálos áldozata és több mint száz sebesültje volt.

Egy interneten posztolt videóban Umarov azt mondta, a támadás "a Kaukázusban elkövetett orosz bűnökre" volt válasz. Hozzátette, hasonló öngyilkos merényletek továbbra is várhatók.

Umarov a "Kaukázusi Emirátus", egy iszlamista militáns csoport vezetője, és egyike azoknak a néhány prominens csecsen lázadóknak, akik még mindig aktívak. 1996 és 1999 között ő volt a csecsen szeparatista kormány biztonsági minisztere.

A 39 áldozatot követelő 2010. márciusi moszkvai metrómerényletet is ő vállalta magára, és úgy tudják, a 26 halálos áldozattal járó 2009-es vonatrobbantást is ő rendelte meg a Szentpétervár-Moszkva vonalon.
Forrás: BBC
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását