2024. május 3. - Tímea, Irma

Elverték a Romát

Sem a Roma, sem a Napoli, sem a Juventus nem tudta kihasználni a Milan botlását; Koman hat percet kapott a hazai pályán vereséget szenvedő Sampdoriában.
2011. február 3. csütörtök 09:18 - HírExtra
Az utóbbi hetekben hullámzó - sőt, gyenge - formát mutató Juventus már nem a bajnoki címért, hanem a Bajnokok Ligája-indulásért küzd, és úgy fest, az is egyre távolabb kerül a csapattól: a forduló előtt a negyedik helyen álló Inter három ponttal előzte a Juvét, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva. A torinóiak kezdőcsapatában ott volt az új szerzemény Alessandro Matri, valamint Andrea Barzagli is, a középpálya a talán legerősebb összeállításában léphetett pályára, így volt ok az optimizmusra.

A Palermo azonban gyorsan megmutatta, hogy bizony arrafelé is a nemzetközi kupaindulás a cél. A hazaiak már a 8. percben vezetést szereztek egy remek kontra végén: Pastore két embert hagyott állva a bal oldalon, majd remekül tálalt Miccoli elé, aki egyet tolt a labdán, majd a hosszú sarokba lőtt.

A Palermo nem sokkal később cserére kényszerült, Matteo Darmian váltotta a megsérülő Balzarettit, ám ez nem vetette vissza a rózsaszín mezeseket. Olyannyira, hogy a 20. percben egy okos szögletvariációt követően Migliaccio közeli fejesével már meg is duplázták az előnyt - nagy bajban volt a Juventus.

A Palermo majdnem háromra növelte a fórt kicsivel később, ám Pastore lapos beadásába senki nem ért bele középen. Ezt követően Matri hagyott ki nagy helyzetet, miután Marchisio remekül tálalt elé, a 36. percben pedig maga Marchisio vette kézbe az ügyet: Sirigu kapus hibáját kihasználva közelről a hálóba lőtt.

A második játékrész elején Bovo a gólvonalról vágta ki a labdát, miután Krasic ajtó-ablak ziccerbe hozta Matrit, majd Krasic éles szögből leadott lövését védte Sirigu. A Palermo a 62. percben adott életjelet magáról: Miccoli beadását Pastore fejelte a kapu mellé. A Juve játékosai érezhetően egyre feszültebbek lettek, ahogy telt az idő, és a helyzetek is kezdtek elapadni, az utolsó tíz percre fordulva úgy tűnt, elfogyott a vendégek puskapora. Sőt, a 82. percben Miccoli hagyott ki nagy ziccert.

Nem is tudott már újítani a Juve: a Palermo megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, és így a torinói csapat még egy lépéssel távolabb került az áhított Bajnokok Ligája-indulástól.
Laczkó Zsolt a cserepadon ülte végig a Sampdoria hazai vereségét a Cagliari ellen, Koman Vladimir a 84. percben állt be, de ennyi idő alatt semmi jelentőset nem tudott hozzátenni a csapat játékához; a második helyen álló Napoli nem tudta kihasználni a Milan tegnapi botlását, és viszonylag simán kikapott a Chievo otthonában; a Roma a Totti, Vucinic, Borriello hármassal sem tudott elég helyzetet kidolgozni a Brescia ellen, és végül be kellett érnie a döntetlennel.


Serie A, 23. forduló
Palermo-Juventus 2-1
Gól: Miccoli (8.), Migliaccio (20.), ill. Marchisio (36.)
Sampdoria-Cagliari 0-1
Gól: Nainggolan (37.)
Udinese-Bologna 1-1
Gól: Domizzi (77.), ill. Di Vaio (65.)
Chievo-Napoli 2-0
Gól: Moscardelli (20.), Sardo (50.)
Roma-Brescia 1-1
Gól: Borriello (59.), ill. Eder (69.)
Parma-Lecce 0-1
Gól: Chevantón (90.)
Fiorentina-Genoa 1-0
Gól: Santana (40.)
Cesena-Catania 1-1
Gól: Jiménez (31.), ill. López (8.)
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását