2024. május 6. - Ivett, Frida

Nagy a nyomás a Reálon

A hétvégi, Osasuna elleni vereség után a csapat immár 7 pont hátrányban van a Barcelonához képest a bajnokságban. A Király-kupa elődöntője így még fontosabb lett a Real Madrid számára.
2011. február 2. szerda 11:52 - HírExtra
Az gyakorlatilag már eldőlt, hogy a Barcelona ott lesz a spanyol kupa döntőjében: a katalánok az első mérkőzésen 5-0-ra győzték le az Almeríát, így a ma esti, idegenbeli visszavágó csak formalitásnak tűnik. A Real Madrid sem sűrűn szenved vereséget hazai pályán, így a Sevilla ellen, idegenben elért 1-0-s siker jó alapnak tűnik, de az andalúzok veszélyes ellenfélnek számítanak...

José Mourinho vezetőedzőn azonban egyre nagyobb a nyomás, neki mindenképp szüksége van most a sikerre. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a csapata nem nyeri meg a bajnokságot, amit viszont valamelyest jóvátehet azzal, ha a kupadöntőben legyőzi a Barcelonát - ehhez azonban előbb el kell jutni oda.

- Spanyolország két legjobb csapatának kell a döntőbe jutnia - szögezte le Cristiano Ronaldo, a madridiak portugál sztárja. - És nem bánnám, ha bosszút állhatnánk...

Van miért: a két csapat őszi, barcelonai bajnokiján a Barca 5-0-ra győzte le a Real Madridot. A királyi gárdának azonban a Sevillával szemben is van elszámolnivalója: az "odavágón" a közönség rendkívül ellenségesen viselkedett, és mint azt Ronaldo most is felpanaszolta, üvegeket dobáltak a pályára, az egyik kishíján eltalálta Iker Casillas fejét. A Sevilla így most igen ellenséges fogadtatásra számíthat a Bernabeuban, ahol amúgy sem népszerű az andalúz gárda, hiszen sok borsot tört a Real orra alá az utóbbi években.

A vendégek nem számíthatnak első számú kapusukra, az eltiltott Andres Palopra, így Javi Varas cserekapus veheti át a helyét. A Madridnál a kezdőben kaphat helyet a Manchester Citytől kölcsönvett Emmanuel Adebayor, aki az Osasuna ellen már bemutatkozott a csapatban. Ha ő kezd, akkor az első mérkőzés egyetlen gólját szerző Karim Benzema a padra szorulhat.

A Barcelona ugyanakkor vélhetően pihenteti kulcsjátékosait az Almería ellen, bár Pedro Rodriguez, az együttes saját nevelésű támadója elmondta, nem szeretnék, ha megismétlődne az, ami a Betis ellen. A kupa negyeddöntőjében ugyanis szintén 5-0-ra győzött a Barca az első meccsen, majd a visszavágón gyenge játékkal kikapott 3-1-re - igaz, a továbbjutása nem forgott veszélyben.
Forrás: SamsungSport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását