2022. augusztus 16. - Ábrahám

Egy Beatles ritkaság is a kalapács alá kerül

Tiltott borítójú változatában kerül kalapács alá február 18-án a Beatles Yesterday and Today című albumának egy példánya, amelyért akár 30 ezer dollárt (közel hatmillió forintnak megfelelő összeget) vagy még magasabb árat is megadhatnak.
2011. február 1. kedd 11:39 - HírExtra
Az árverést szervező Heritage Auctions szerint a lemez - sokat vitatott borítója és alacsony példányszáma miatt - a vinil lemezek szent gráljának számít. A borítón a zenekar tagjai fehér köpenyben, lefejezett babák és húscafatok társaságában láthatók.

Az aukciósház zenei részlegét vezető Garry Shrum szerint a lemezből felbontatlanul már csak alig 25 darab létezik. A szakember - mint mondta - még egy darabot sem látott ilyen kifogástalan állapotban.

A liverpooli együttes annak idején Robert Whitaker fotográfus New York-i stúdiójában "ült modellt" a borítóhoz, a kép a vietnámi háborúról alkotott véleményüket tükrözte. A fénykép azonban akkora felháborodást váltott ki, hogy vissza kellett vonni, és új borítót kellett készíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását