2024. április 26. - Ervin

Madonna halhatatlan lesz

Madonna, John Mellencamp, Leonard Cohen, a Ventures és a Dave Clark Five együttes kerül jövőre a Rock and roll halhatatlanjainak dicsőségcsarnokába - jelentették be csütörtökön a dicsőségcsarnok illetékesei.
2007. december 14. péntek 07:27 - Hírextra

A rock and roll halhatatlanjai közé azok az énekesek, együttesek, zenészek kerülhetnek, akiknek első lemeze már legalább 25 éve jelent meg.

Madonnának eddigi pályafutása során több mint 200 millió lemeze kelt el, Grammy-díjas, MTV-díjas, óriási sikerű koncertek főszereplője.

Jelölése nem meglepetés, hiszen az amerikai énekesnő évtizedek óta sikert sikerre halmoz, az utóbbi időben főként a dance műfajában jeleskedik.

Igaz rocker viszont a szintén amerikai John Mellencamp, aki egyebek között Pink Houses című sikerével írta be nevét a legjobbak közé.

Leonard Cohen kanadai költő és énekes több nemzedék nagy kedvence, legnagyobb sikere a Susanne, de hosszan lehetne más híres számait is. A folk egyik legnagyobb ikonjaként tartják számon.

A szintén amerikai Ventures együttes az ötvenes évek vége óta az egyik legjobb gitárzenekar a világon. Rengeteg sikerszáma közül a Walk Don,t Run volt a legemlékezetesebb.

A brit Dave Clark Five együttes az ötvenes évek rock and rollját mentette át a hatvanas évekbe. Egyik legnagyobb slágerük a Glad All Over, de számos szerzeményt dolgoztak fel a nagy öregek, köztük Chuck Berry szerzeményeiből is.

A rock and roll szentjeit 2008. március 10-én a New York-i Waldorf Astoria Hotelben iktatják be nagyszabású show keretében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását