2020. április 2. - Áron

A Like Crazy vitte a prímet

A Like Crazy című filmnek ítélték oda a 27. Sundance Filmfesztivál fődíját a játékfilmek kategóriájában, a dokumentumfilmek között az eutanáziáról szóló How to Die in Oregon című alkotás nyert.
2011. január 30. vasárnap 16:15 - HírExtra
A független nemzetközi filmmustrán 29 ország 118 filmjét vetítették. Ebből 40 film elsőfilmes alkotó produkciója, 95 pedig világpremier volt a Robert Redford kezdeményezésére 1978-ban alapított független filmfesztiválon. A Drake Doremus rendezte "Like Crazy című film egy amerikai nő és egy brit férfi szerelmének történetéről szól. "Ez a soha el nem haló szerelem története" - mondta a szombat esti díjátadón Doremus. A film női főszereplője, Felicity Jones elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat is.

A How to Die in Oregon című filmről beszéltek a legtöbbet az egész fesztivál alatt. A film megrendítő képekben ábrázolta egy gyógyíthatatlan beteg nő méltósággal vállalt halálát Oregonban, amelynek törvényei lehetővé teszik az eutanáziát.

A közönség díjat játékfilm kategóriában az élénk vitákat kiváltó Circumstance című iráni családi dráma kapta. Maryam Kesharvarz filmje két iráni fiatal szerelméről szól, akik a kulturális különbségek miatt nem maradhatnak együtt. Dokumentumfilm kategóriában a közönségdíjat Buck című filmnek ítélték, amely Buck Brannaman állatgyógyítóról szól, akinek munkássága A suttogó című filmet is ihlette.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását