2024. június 17. - Laura, Alida

Észak-kaukázusi volt a merénylő

Egy Észak-Kaukázusból származó kamikaze hajtotta végre a moszkvai Domogyedovó repülőterén a hétfői merényletet, amely 35 ember életét követelte - jelentette be szombaton a nyomozó bizottság.
2011. január 29. szombat 15:59 - HírExtra
"Azonosítottuk a terroristát, aki felrobbantotta magát" - áll a bizottság közleményében, amely 20 éves férfiként írja le az elkövetőt. A nevét nem akarják felfedni a nyomozók, hogy azonosítani tudják és letartóztathassák a terrorakció szervezőit és a cinkosokat. Vlagyimir Markin szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a merénylő minden jel szerint szándékosan külföldieket vett célba.

"Nem véletlen, hogy a terrorakciót a nemzetközi járatok érkezési várótermében hajtották végre. A nyomozás szerint a terrorista támadás célja mindenek előtt külföldiek megölése volt" - közölte.

Az áldozatok hivatalos listáján 27 orosz, két tádzsik, egy üzbég, két osztrák és egy-egy német, ukrán és brit állampolgár szerepel. Ez volt az első eset, hogy egy moszkvai támadás a hatóságok véleménye szerint külföldieket vett célba. Még egyetlen terrorista csoport sem vállalta magára az akciót.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását