2024. május 18. - Erik, Alexandra

Újabb támogatást kap a MOB

Az állami sport utánpótlás-nevelés feladataiért felelős NSI 2011-ben 1,6 milliárd forintos központi támogatást kap.
2011. január 28. péntek 07:49 - HírExtra
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára a mai napon felkérte a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szakmai alelnökét, a Nemzeti Sport Intézet vezetőjét, Szabó Tamást, hogy a MOB és a magyar sportélet szerkezetváltásával együtt járó folyamat részeként hozza létre és irányítsa azt a munkacsoportot, amely kialakítja a MOB és az NSI jövőbeni együttműködésének szerkezetét.

Az állami sport utánpótlás-nevelés feladataiért felelős NSI 2011-ben 1,6 milliárd forintos központi támogatást kap. A szerkezeti átalakítás után a kiemelt közhasznú testületként működő MOB gondoskodik majd a versenysport fejlődéséhez nélkülözhetetlen utánpótlás-nevelés feladatait finanszírozó állami források célba juttatásáról is. A Magyar Olimpiai Bizottsággal való egyeztetést követően, előreláthatóan e munka koordinációját is Szabó Tamás fogja majd ellátni, mint a MOB utánpótlás-nevelésért felelős igazgatója.

A szerkezetátalakítást felügyelő munkacsoportban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának, a Miniszterelnökség sportpolitikai tanácsadó testületének, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának, a MOB-nak és az NSI-nek 1-1 képviselője vesz részt.

A munkacsoport közreműködésével várhatóan 2011 júliusára valósulhat meg a struktúra átalakítása. A Sport XXI. Nemzeti Sportstratégia módosítását követően, a tervek szerint 2011. május 6-án, a Magyar Sport Napján kerül elfogadásra az új Sporttörvény. A Nemzeti Sportstratégia és az új Sporttörvény együtt rögzíti majd a magyar sport – mint kiemelt stratégiai ágazat – működésének jogi és szakmai alapjait és irányelveit- írták a NEMFI közleményében.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását