2024. május 3. - Tímea, Irma

Fókuszban a CD-botrány

Legalább egy tucat egykori nemzetbiztonsági tisztet hallgatott ki tanúként, és közülük három személyt gyanúsított meg a katonai ügyészség az úgynevezett CD-botránnyal összefüggésben indult nyomozásban.
2011. január 18. kedd 11:55 - HírExtra
A bíróság márciusban megkezdi a Szilvásy György volt titokminiszterrel, az MDF volt elnökével és frakcióvezetőjével, valamint egy korábbi MSZP-s honatyával szemben folytatott eljárás büntetőperének tárgyalását.

További három gyanúsítottja van annak a nyomozásnak, amelyet a Budapesti Katonai Ügyészség a CD-botrány kapcsán a Magyar Demokrata Fórum 2008. őszi elnökválasztása idején egy, a titkosszolgálatok által rögzített hangfelvétel nyilvánosságra kerülése miatt tavaly februárban indított hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanújával - tudta meg a Magyar Nemzet.

A hanghordozót Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke hozta nyilvánosságra. A felvétel felhasználásával lényegében visszalépésre kényszerítette a pártelnökségre aspiráló Almássy Kornélt.

Az ügyészség a kormányváltás idején már gyanúsítottként kihallgatott Laborc Sándor mellett olyan személyeket - eddig több mint tizenöt tisztet - gyanúsított meg, illetve idézett be tanúként, akik mindannyian a tábornok hivatali ideje alatt voltak a polgári elhárítás munkatársai, és az ő
jóváhagyásával mehettek nyugdíjba, amikor a főigazgató a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. elleni feljelentésének kudarcára hivatkozva benyújtotta felmondását.
Forrás: Magyar Nemzet
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását