2024. május 22. - Júlia, Rita

Remekelt a Budapesti Fesztiválzenekar

Hatalmas sikerű ünnepi koncertet adott a soros magyar EU-elnökség nagy-britanniai kulturális rendezvénysorozatának nyitányaként Londonban vasárnap este a Budapesti Fesztiválzenekar.
2011. január 17. hétfő 09:44 - HírExtra
A legnagyobb londoni kulturális központban, a Royal Festival Hallban rendezett teltházas hangverseny díszvendége Schmitt Pál köztársasági elnök volt, aki II. Erzsébet királynő Nagy-Londonért felelős személyes megbízottja, Sir David Brewer társaságában foglalt helyet a királyi páholyban.

A koncert egyben annak a rendezvénysorozatnak is a nemzetközi nyitánya volt, amely Liszt Ferenc születésének idei 200. évfordulója alkalmából indult.

A zenekar - Fischer Iván vezényletével - Haydn Oxford-szimfóniáját, Liszt első zongoraversenyét, majd Beethoven hatodik szimfóniáját adta elő.

A közönség az alapműsorban szereplő műveket is óriási ovációval fogadta. Amikor azonban Fischer Iván és együttese könnyedebb előadásmódban, ráadásként eljátszotta Brahms 23. magyar táncát és Johann Strauss egyik polkáját, a közönség már állva ünnepelt és vastapssal kísérte az előadást.

A Liszt-bicentenárium alkalmából szervezett londoni rendezvénysorozat már ebben a hónapban további zenei ínyencprogramokkal folytatódik. Jórészt Liszt-művekből álló hangversenyekkel lép fel a brit fővárosban január végén Klukon Edit és Ránki Dezső - a műsorukon szereplő Faust-szimfónia kétzongorás átirata lesz a mű nagy-britanniai premierje -, valamint Várjon Dénes, Bogányi Gergely és Kelemen Barnabás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását